“Bu olayı ganimet bilenler var”

30 Temmuz 2013 15:40

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası arkasında yaptırılan ve talihsiz bir şekilde çatısı göçen Gökkubbe’de incelemeler sürüyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri’nin 6 milyon 500 bin lira üzerinden sigortalı olduğunu, Gökkubbe’de meydana gelen çatı göçmesinden dolayı belediyenin her hangi bir zararının bulunmadığını söyledi. İşin ihale usulüyle yaptırıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, sigorta şirketinden yetkililerin tespitler yapmak için salı günü geleceklerini bildirdi. Yaşanan talihsiz olay dolayısıyla bazı çevrelerce lüzumsuz ve haddini aşan tenkitlerde de bulunulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bunları da teessürle karşıladığını dile getirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Günaydın, otopark yapım çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Alanda dış peyzaj çalışmalarının yapıldığını ve bütün ekiplerin ayakta olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe alanının 6.5 milyon liraya sigortalı olduğunu belirtti. Yıkılan, göçen kısmın toplam inşaat maliyetinin 10’da biri olduğunu ifade eden Günaydın, yıkım sonrasında ise yaşanan basınçtan dolayı kolonlarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti. Günaydın, “Yaşanan olumsuzluktan dolayı belediyemizin bir kuruş zararı yoktur. İnşaatımız sigorta yaptırılmıştı. Montaj esnasında bir kaza yaşandı. İhaleyi alan ve yapan firmalarımız var. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır” dedi.

Sigorta şirketinden yetkililerin geleceğini ve tespitlerde bulunacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu tip yapılarda yapım aşamasında zaman zaman bu tip olumsuzlukların yaşandığını ve bunların örneklerinin olduğunu söyledi. Gökkubbe’nin en iyi şekilde yapımının devam ettirileceğini ifade eden Başkan Günaydın, yaşanan olumsuz durumdan sevinenlerin olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Selden kütük kapanlar var. Bu işi ganimet bilenler var. Isparta’nın yaşanan olumsuzluktan dolayı bir kaybı yok. Yine şantiyelerin başındayım. Isparta gelişen ve modern bir fuar alanı ve otoparkına kavuşacak. Isparta’ya yenilik getirecek projelere devam edeceğiz. Bu yaşanan olumsuzluk karşısında lüzumsuz tenkitlerde bulunanlar var. Medya üzerinden konuşan, yorumlar yazan ve her şeyden öncede acımasızca ve vicdansızca kötü söz üretenleri teessürle karşılıyorum” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 585 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...