“SDÜ’ye yöneticilerden daha çok öğrenciler sahip çıkmalı”

30 Temmuz 2013 15:42

Eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Çakmakçı, SDÜ’ye yöneticilerden ziyade öğrencilerin sahip çıkması gerektiğini üniversitelerin bu şekilde yükselebileceğini söyledi.

1996-2004 yılları arasında SDÜ Rektörü olarak görev yapan Prof. M. Lütfi Çakmakçı, SDÜ’nün gelişebilmesi için önemli bir tezi ortaya attı. Üniversiteye yöneticilerden ziyade öğrencilerin sahip çıkması gerektiğini savunan Çakmakçı, “Eğer öğrenciler sahip çıkarsa o zaman işte üniversiteler yükselir. Biz SDÜ’de öğrenci merkezli bir yapı oluşturduk. Bizim oluşturduğumuz altyapı bizden sonra gelenler için de avantaj oldu. Onlar da bu altyapıyı iyi kullandılar” dedi.

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ UYGULAMASINI BAŞLATTIK

Bu arada üniversite öğrencilerine verilen burslara da karşı olduğunu anlatan Lütfü Çakmakçı, “Bizim dönemimizde SDÜ’de kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma uygulamasını başlattık. Bu sayede 750 öğrenciye kısmi zamanlı iş imkânı sunduk. Burs vermek isteyenler oluyor. Ancak burada önemli olan 100-200 lira burs vererek, 3 öğrenci okuttum demek değil. Önemli olan o 3 öğrenciye mezun olduktan sonra iş verebiliyor muyuz?” şeklinde konuştu.

“HEP ADAY GÖSTERİLDİM”

Öte yandan CHP’nin 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerdeki Belediye Başkan Adayı M. Lütfi Çakmakçı, bu zamana kadar hiçbir platformda aday olmadığını aksine hep adaylık teklifi geldiğini bildirdi. Bayramdan sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Vali Memduh Oğuz, veda ziyaretleri kapsamında CHP İl Başkanı Vedat Şenol’u ziyaret etmişti. Bu ziyarette CHP’nin yerel seçimler için Isparta Belediye Başkanlığına aday gösterdiği eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı da hazır bulunmuştu. Vali Oğuz, tanışma fırsatı bulduğu Çakmakçı ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Bu sohbet sırasında ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten Vali Oğuz, Çakmakçı’ya başarılar diledi. Prof. Dr. Çakmakçı da bugüne kadar birçok önemli görevde bulunduğunu ifade ederek, hiçbir yere aday olmadığını, hep aday gösterildiğini dile getirdi.

YSK’NIN SÜRECİNİ BEKLEYECEĞİZ

Diğer taraftan adaylığı konusunda memur olması dolayısıyla açıklama yapmayan Çakmakçı, YSK’nın yasal sürecini bekleyeceklerini bildirdi. Çakmakçı, “Yasaların olduğu yerde biz varız. Yasalar konuşmamıza izin verdiği zaman gerekli açıklamaları yaparız” diye konuştu.

Bu haber 550 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...