“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”

30 Temmuz 2013 15:46

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden Gökkube Kongre ve Fuar Alanı'nın çökmesiyle ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Başkan Günaydın’ın “Ben bu işin uzmanıyım, ben bilirim, onlar bilmez, hem mühendisim, hem mimarım, hem plancıyım....” açıklamalarının kulaklarında hala çınladığını belirtti. Kuyu, daha öncede dediği gibi Günaydın’ın bundan sonra üreteceği projelerin mercek altına alınması gerektiğini yineledi.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Pazar günü öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle çöken Gökkubbe Kongre ve Fuar Alanı’nın çökmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamasına Gökkubbe’nin çökmesine şaşırmadığını belirterek başlayan Kuyu, defalarca farklı platformlarda sıkıntılı bir proje olduğunu dile getirdiğini ifade etti.

BAŞKANIN ÜSTÜN HAYAL DÜNYASIYLA YAPTIĞI

HER İŞTE BENZER SÜREÇLER YAŞANIYOR MAALESEF!

İşte Kuyu’nun açıklaması; “Gökkubbe projesi çöktü..... Çok şaşırmadım, defalarca farklı platformlarda sıkıntılı bir proje olduğunu dile getiriyorduk. Ancak Sayın Belediye Başkanımızın eleştirdiğimiz her projesinde yaptığı egosu yüksek açıklamalarında olduğu gibi, 'Ben bu işin uzmanıyım, ben bilirim, onlar bilmez, hem mühendisim, hem mimarım, hem plancıyım....' açıklamaları kulaklarımda çınlıyor hala..... Ama sonuç yine hüsran.... Başkanın üstün hayal dünyasıyla yaptığı her işte benzer süreçler yaşanıyor maalesef, ya mevzuat atlanıyor, ya proje hatalı oluyor v.s.v.s..... Ispartamız adına üzüntüyle izliyorum yaşananları..... Allah'tan sadece maddi kayıp var.... Can kaybı olmaması sevindirici, ya içinde yüzlerce insan olan bir fuar anında göçseydi, ne olurdu? Ben bilirim, ben yaptım olduyla olmamalı, Bu kadar basit mi bu işler? Allah korudu, tüm Isparta'ya geçmiş olsun....

“BUNDAN SONRA ÜRETECEĞİ PROJELER MERCEK ALTINA ALINMALI”

Çok güzel ve manidar bir söz geldi aklıma 'aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'...... daha önce defalarca dile getirdiğim ve son olarak 02.07.2013 tarihli basın açıklamamdan alıntıdır.......... Ancak Sayın Başkanın şehrimiz için şahsi kararlarıyla hareket ederek ürettiği ve bundan sonraki üreteceği mimari projelerinin proje aşamasında mercek altına alınmasının gerekli olduğu noktasına özellikle dikkat çekmeyi kamu yararı adına bir borç olarak gördüğümü belirtmek isterim. Bu bağlamda Isparta Belediyesinin şahsa ait bir mimarlık ofisinden çok öte Isparta’ya gönül veren, hizmet veren ve Isparta’da yaşamakta olan herkesin hak sahibi olduğu bir kurum olduğuna da özellikle dikkat çekmek isterim.....”

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...