Ramazan Çadırı programları sürüyor

31 Temmuz 2013 15:47

Isparta Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Geleneksel Ramazan Ayı Çadır programı 21 gününü tamamladı. 21. Günde Cemil Tokpınar Namazın faziletleri ve faydalarından bahsetti.

Tokpınar sahneye çıkmadan önce sahne yine her zaman olduğu gibi çocuklara teslim edildi. İpekyolu Animasyon gurubu çocuklar arası eğlence yarışmaları düzenledi. Özellikle ip çekme yarışması çocuklar arasında kıyasıya mücadeleye neden oldu. Animasyon gösterisi sonrası K.Faruk Altınkurt sevilen ilahilerden hazırladığı programını sundu.

Bir saatlik sohbet için sahne alan Cemil Tokpınar ise Namazın önemi ve faziletleri hakkında geniş bilgi verdi. Tokpınar Namaz’ı can simidine benzeterek anlattı.

“yüzme bilmeyen bir kişinin denizin ortasında tutunduğu can simidi ne kadar önemli ise bir Müslüman ve inanan için de namaz o kadar önemlidir. Yüzme bilmeyen bir kişinin can simidine tutunamadığı zaman nasıl boğulması muhtemel ise namaz kılmayan bir Müslümanın akıbetinin aynısı olması muhtemeldir” dedi.

Tokpınar, insanların sevdiği şeye daha fazla özlem duyduğunu ona karşı hassasiyetle davrandığını ve zamanını da ona göre ayarladığına dikkat çekerek. Özellikle televizyon dizilerinden örnek verdi. Sevdiğimiz bir dizi olduğunda bütün randevuları iptal ediyoruz. Ancak her Müslümana sorduğumuzda namazı seviyor musun diye herkes seviyorum diyor ancak teravih namazı kılarken de en hızlı namaz kıldıran imamı aramayı da ihmal etmiyoruz. Demek ki bizler layığı ile namazımızı kılmıyoruz. Beğenmediğimiz bir şeyden nasıl kaçarsak namazımızda da o şekilde davranıyoruz” dedi

 

 

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...