Mezunların katkısı bekleniyor

5 Eylül 2012 19:07

ŞAİK Lisesinin 60’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle oluşturulacak olan 60. yıl Anılar Kitabı ve 60. yıl Fotoğraf Albümü için ŞAİK Lisesi mezunları ve öğretmenlerinin fotoğraf ve anıları ile destekleri bekleniyor.

 

ŞAİK Lisesi 60’ncı yıl Kutlama Tertip Komitesi, Isparta’nın en önemli eğitim kurumlarından birisi olan ŞAİK Lisesinin kuruluşunun 60’ncı yılı nedeniyle yapılacak olan etkinlikleri duyurmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Dün saat 10:30’da ŞAİK Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıya, kutlama komitesini üyeleri Atilla Süldür, Ahmet Tevfik Köse, Ali İhsan Beyhan, Nilay Keskin, Günseli Boşgelmez, Gülnur Özyurt, Çetin Aköz katıldı.

Komite Başkanı Atilla Süldür, ŞAİK Lisesinin 60’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle,

60. yıl Anılar Kitabı ve 60. yıl Fotoğraf Albümü oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, bu eserlerin meydana getirilebilmesi için 60 yıl içerisinde ŞAİK Lisesi’nden mezun olmuş öğrencilerin ve bu okulda görev yapmış öğretmenlerin Anı ve Fotoğrafları ile kendilerine destek olmasını beklediklerini ifade etti.

Süldür açıklamasında; “Ben Isparta Lisesinin ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarındanım. Okulumuz bu nedenle beni kutlama komitesine alarak ve hatta başkanlık etmemi bir incelik olarak göstermiş. Basın toplantısında sizlerin karşısında olmamın nedeni budur. Birlikte 60. yıl kutlamamızı en iyi şekilde yapabilirsek bundan mutluluk duyacağım.

Isparta Lisesi edebiyat öğretmenimiz rahmetli Sıtkı Bilmen’in öncülüğünde 40.000 nüfuslu Isparta’nın kısıtlı imkanlarıyla o zamanın Halkevi binasının bir odasında 11 öğrencisiyle özel lise olarak 1952 yılında ortaokul öğretmenlerimizin üstün gayretleriyle eğitime başlamış ve ilk senesinde eşitliği tasdik edilerek Isparta Lisesi kurulmuştur.

1960 ihtilalinde, ihtilalin tek şehidi olan Teğmen Ali İhsan Kalmaz Ankara PTT binasında şehit olunca Askeri Liseden önce yetişmiş olduğu Isparta Lisesinin adı (ŞEHİT ALİ İHSAN KALMAZ LİSESİ) olarak değiştirilmiştir.

ŞAİK Lisesinin 60. yılını anlamlı bir şekilde kutlamak için seçilmiş isimlerden oluşan kıymetli bir komite oluşturuldu. Bir kısmı okul öğretmenlerinden bir kısmı eski mezunlardan oluşan bu komite iki önemli eser meydana getirmeyi hedefledi. Bunlardan birincisi; 60. yıl Anılar Kitabı, ikincisi ise; 60. yıl Fotoğraf Albümüdür. Bu eserlerin meydana getirilebilmesi için 60 yıl içerisinde Lisemizden mezun olmuş öğrencilerin bu okulda görev yapmış öğretmenlerin Anı ve Fotoğrafları ile bize destek olmasını bekliyoruz. Bu konuda Isparta’ya yönelik çağrılarımızı içeren afişler hazırlanıyor. Bunlar bilbordlarda yayınlanacak, Isparta’da yayınlanan gazetelerimizin de bunları haber yaparak hatta bizim adımıza çağrılar yaparak kamuoyuna duyurmasını bekliyor ve bunlardan önemli bir geri dönüşüm alacağımızı ümit ediyoruz.

İletişim için E-Posta; saiklisesi@gmail.com

60. yıl kutlama günlerinin düzenleneceği yer ve tarihleri ve diğer etkinliklerimizi ilerleyen günlerde ayrıca açıklayacağız” ifadelerine yer verdi. 

Bu haber 1380 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...