Isparta yaşanabilirliğini çevrede kanıtlayamadı!

31 Temmuz 2013 15:55

Prof. Dr. Ali Rıza Karacan Türkiye’nin çevre konusunda en kapsamlı ders kitaplarından birine imza attı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde okutulmak üzere kaleme alınan kitapta illerin yaşam kalitesi ve çevre performansı ortaya kondu. Kitaba göre, Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek illeri İzmir, Ankara, Antalya, Muğla ve İstanbul oldu.

Prof. Dr. Ali Rıza Karacan yaptığı araştırmalar sonucu Türkiye’nin en çevreci ve yaşanabilir kentlerini kaleme aldı. 708 sayfadan oluşan Çevre Ekonomisi ve Politikası isimli kitap Türkiye’nin çevre karnesini çarpıcı rakamlarla ortaya koydu. Uluslararası organizasyonlar, yabancı kaynaklar ve ülkemizde yapılan çalışmalardan yararlanılarak oluşturulan kitapta Türkiye’nin ekolojik ayak izi ve ölçümü konusunda gelinen son noktanın yanı sıra şehirlerin çevre, ekonomi ve sosyal performansları ile yaşam kalitesine yer verildi.

ISPARTA ÇEVRECİLİKTE SINIFTA KALDI!

Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek illeri İzmir, Ankara, Antalya, Muğla ve İstanbul olurken Isparta geri sıralarda yer aldı. Özellikle çevrecilik konusunda diğer illerin gerisine düşen Isparta diğer alanlardaki liderliğini bu konuda sürdüremedi. Hatırlanacağa üzere Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın göreve geldiği bugüne kadar Isparta geneline yaklaşık 630 bin ağaç diktiğini ve çevre konusunda duyarlı olduğunu iddia etmişti!

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...