“YOLUMUZ HAK, DAVAMIZ HAK’TIR”

31 Temmuz 2013 16:07

Parti il teşkilatının düzenlendiği iftar programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, önümüzdeki yerel seçimler için Isparta Belediye Başkan adayını da açıkladı. Aday olarak İlahiyatçı Süleyman Çakan’ı gösteren Kamalak, Milli Görüşü terk edenlere de seslenerek, “Baba ocağınıza dönün” dedi.

Saadet Partisi(SP) İl Teşkilatı önceki gün düzenlediği iftar programı ile Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile partilileri buluşturdu.

 Altınbaşak Yemek Fabrikası tesislerinde gerçekleştirilen iftar programına Kamalak’ın yanı sıra SP İl Başkanı Cevat Gençay, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Kahveciler Odası Başkanı Ramazan Şişman, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik ve parti üst düzey yöneticileri ile partililer katıldı. İftar programının sonunda Mart 2013’te yapılacak olan yerel seçimlerde SP’nin Isparta Belediye Başkan adayı açıklanarak, kamuoyuna tanıtıldı. SP Genel Başkanı Prof. Dr. Kamalak, yerel seçimler için belediye başkan adayının İlahiyatçı Süleyman Çakan olduğunu bildirdi.

ARTIK SIRA SAADET PARTİSİ’NDE

İftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Ezanın okunmasıyla iftar açıldı. İftar sonrası da İl Başkanı Cevat Gençay partililere seslendi. Yerel seçimler için çalışmalara hemen başlayacaklarını dile getiren Gençay, Isparta’yı tüm siyasi partilerin yönettiğini belirterek, sıranın Saadet Partisi’nde olduğunu ifade etti. Gençay, “Hakla hükmeden bir adayın kendisi güzeldir. Hizmetleri güzeldir. Projeleri ve çalışmaları güzeldir. İşte onun için diyoruz ki, Isparta’da en güzel aday bizim adayımız. Bu akşamdan itibaren ayakkabımızın bağlarını bağlayıp, çalışmalara başlayacağız. Biz Isparta’da hiçbir arkadaşımızla, hiçbir siyasi parti ve kuruluşla problem yaşamadık. Bundan sonra da böyle bir şey olmaz.  Tüm Ispartalıları kardeşimiz olarak biliyoruz. Bu kapsamda Isparta’yı kardeş olarak bilen bir adayımızla karşınıza çıkıyoruz. Kimsenin hakkını yemeyecek, belediyenin kasasına sahip çıkacak, en güzel projeler kendisine olacak, Milli Görüş belediyeciliği geçmişte Türkiye’de bir çığır açmış ve destanlar yazdırmıştır, o belediyeciliği Isparta’ya da taşıyacağız. Ispartalı ve memleketimize uygun bir adayımız var. Adayımızla birlikte durmadan, yılmadan seçimlere kadar çalışacağız” şeklinde konuştu.

FAİZ LOBİSİNİN ÖZ EVLADISINIZ

Daha sonra kürsüye çıkan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasında ağırlıklı olarak hükümeti eleştirdi. Kamalak’ın konuşmaları partili gençler tarafından sloganlarla sürekli kesildi.  Kamalak, “Başbakan diyor ki; Biz faiz lobisine karşı durduk o yüzden üzerimize gelmeye kalkıştılar. Siz faiz lobisinin öz evladısınız. 10 yılda 550 milyarı aşkın faiz ödettiniz bu millete” diye tepki gösterdi.

İSLAM BİRLİĞİ MUHAKKAK KURULACAK

İslam Birliği’nin muhakkak kurulacağını ileri süren Kamalak, “Yolumuz hak, davamız haktır. Sizin inancınızı savunduk diye partimiz 4 defa kapatıldı. Biz hakça düzen istiyoruz. Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke yapmak istiyoruz. Yeniden Büyük Türkiye kuracağız” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ MI YAPTIK?

SP Lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak milli görüş koalisyon hükümetinde yer aldıkları dönemlerden söz ederek, şunları söyledi: “350 İmam Hatip Lisesi açtık. Yanlış Mı Yaptık Allah Aşkına? Ağır sanayi dedik. 383 yatırım projesi hazırladık yanlış mı yaptık? Refah Yol Hükümetini kurduğumuzda işçinin, esnafın, memurun idmanına itfaiye memurunun yangına koştuğu gibi koştuk yanlış mı yaptık? Faiz musluklarını kıstık yanlış mı yaptık?”

BABA OCAĞINI NEDEN TERK ETTİNİZ?

Öte yandan Milli Görüşü terk edenlere de seslenen Kamalak, Baba ocağını terk ederek neden batıya yöneldiniz? Bizden ne kemlik gördünüz?” diye sordu.

İLAHİYATÇI BİR ADAY

Süleyman Çakan ise, yerel seçimler için büyük bir özveri ile çalışacaklarını belirterek, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...