Bimsblok çıta yükseltiyor

1 Ağustos 2013 15:56

Isparta Belediyesi tarafından kurulan Ortadoğu’nun en büyük Bimsblok fabrikası çıta yükseltmeye devam ediyor. Deneme üretimini tamamlayan fabrika ilk etapta günde 27 bin üretim gerçekleştiriyordu. Yapılan çalışma ve fizibiliteden sonra fabrika üretimini 57 bine yükseltti. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, fabrikanın emin adımlarla ve yapılan hesaplamalar doğrultusunda devam ettiğini belirterek, fabrikanın günlük üretim kapasitesinin de artırıldığını müjdeledi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, fabrikanın çalışması ve üretimi ile ilgili yetkililerle kısa bir toplantı yaptı. Günaydın ayrıca Fabrikayı da inceleyerek üretim ve kalite hakkında detaylı bilgi aldı.

Günaydın incelemesi sonrasında yaptığı açıklamasında, “Fabrikamızın kapasitesini en yüksek seviyeye çıkarmak için ne yapılabilir diye ilgililerle toplandı içerisindeyim. Bu toplantılarımı bildiğiniz gibi her ay periyodik olarak sürdürüyorum. Bu günkü toplantımızda çıtamızı biraz daha genişlettik. Fabrikamız bugüne kadar günlük üretim kapasitesi olarak 27 bin bimsblok üretiyordu. Bugünden itibaren üretim kapasitemizi ikiye katlayarak günde 57 bin üretime çıkarmış bulunmaktayız. Hedefimiz 100 bin kapasitesine ulaşmaktır. Bunun için de gerekli bütün fizibilite çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Fabrikamız bu günlerde iki vardiya olarak hizmet vermektedir. En iyi üretim kapasitesini rantabl bir şekilde nasıl ulaşabiliriz onunla ilgili çalışmalarımız da sürmektedir. Bu fabrikamızın kapasite artırımı ile de aşağıda bulunan ISBAŞ Fabrikamızı da kapatacağız” dedi.

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...