Isparta örnek alındı

1 Ağustos 2013 16:02

Türk Silahlı Kuvvetleri, büyük şehirlerde bulunan acemi birlikleri küçük şehirlere taşıyacak. Amaç; Küçük illerde hizmet sektörünü geliştirip işsizlik ve göçü azaltmak. Bu çalışmada Isparta örnek alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Ankara, İstanbul ve İzmir'deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için çalışma başlattı.

İŞSİZLİK VE GÖÇ ÖNLENECEK

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki büyük acemi birliklerinin gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine nakledileceği öğrenildi. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan Anadolu şehirlerinde hizmet sektörünün geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. En önemli ayrıntı ise bu çalışmada Isparta’nın örnek alındığı. Sanayi, turizm gibi önemli sektörleri bünyesinde barındırmayan ve asker ile öğrenciden kazanan Isparta, bu çalışmada yetkililere örnek oldu. Hatta ilerleyen zamanlarda bir heyetin Isparta’nın yapısı, hizmet sektörünün şehre getirdikleri ve neler yapılabileceği yönünde incelemelerde bulunmak üzere ilimize geleceği de gelen bilgiler arasında.

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...