“Isparta’daki en yüksek kimlik Ispartalı olmaktır. Ben de Ispartalıyım”

1 Ağustos 2013 16:10

Vali Memduh Oğuz, düzenlendiği iftar programında işadamından işsize, zengininden fakirine ve engellisine kadar tüm herkesi ağırladı. Vali Oğuz program sonrası yaptığı açıklamada “Ben de bundan sonra Ispartalıyım. Ispartalı bir birey olarak sokakta, çarşıda, pazarda rahatça dolaşabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Vali Memduh Oğuz, önceki gün Barida Hotel’de düzenlenen iftar programında Isparta’nın tüm kesiminden vatandaşları ağırladı. Büyük bir katılımla düzenlenen iftar programına  tanınmış kişilerin dışında mahalle sakinlerinden engelli bireylere kadar katılımın olması dikkatlerden kaçmadı.

TEK TEK MASALARI DOLAŞTI

İftarın açılmasının ardından masasından kalkan Vali Oğuz, program süresince konukların yanına giderek tek tek sohbet etti. Vali Oğuz ve eşi program sonrası da çıkışa giderek herkesi tek tek uğurladı.

VEDA YEMEĞİ DE OLDU

Öte yandan Vali Oğuz’un Ramazan Bayramı sonrası yaş haddinden emekli olacak olması da yemeğin önemini bir kat daha artırdı. Çoğu katılımcı iftar programının ardından Vali Oğuz’a teşekkür etti.

VALİLERİN MİSYONLARI İNSANLARI BİRLEŞTİRMEKTİR

Program sonrası açıklamada bulunan Vali Memduh Oğuz, bu aydaki hedefin, sabahtan akşama kadar aç kalıp, akşam da oturup yemek yemekten ibaret olmadığını söyledi. Ramazanın bir manasının da kardeşliğin, dostluğun, arkadaşlığın, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi olduğunu belirten Vali Oğuz, “Valilerin de misyonları insanlar arası kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirmek, güçlendirmektir. Bugün akşam çok güzel bir katılımla güzel bir iftar oldu. Isparta’da toplumun her kesiminden kişi bugün iftarımıza katıldı. Zengininden fakirine, işadamından işsizine kadar her kesimden güzel bir katılım oldu. Bu beni çok memnun etti. Zaten Ramazanın anlamına yakışan da buydu” dedi.

KİMSENİN BOYNU BÜKÜK KALMASIN

Diğer taraftan hedefinin böyle günleri tertipleyip, sonra da bayrama ulaşmak olduğunu dile getiren Vali Oğuz, “Önce Ramazan Bayramı’na sonra da hakiki bayram olan insanların sonsuz saadetini yakalayacağı bayrama ulaşmak. Dünyada kimsenin boynu bükük kalmasın, kimsenin gözünde yaş olmasın. Ramazan ayının son 10 günü mübarek günlerdir. Kadir Gecesi’nin de burada olduğuna dair rivayetler vardır. ‘Bizden ne dilersin’ diye bir dilek dilememiz istense; Dünyada gözü yaşlı hiçbir kimse kalmasın, zulme uğrayan kimse kalmasın, ezilen, ayaklar altında olan kimse kalmasın, barış ve kardeşlik olsun isterdik. Bugün onun toplu bir duasıydı. Bu iftarımıza katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

SİZLER GİBİ YAŞAYACAĞIM

Son olarak emekli olduktan sonra yaşantısına Isparta’da devam etme kararı alan Vali Oğuz, “En yüksek rütbe insan olmaktır. Çeşitli toplumsal rütbe ve kimliklerimiz var.  Isparta’daki en yüksek kimlik de Ispartalı olmaktır. Ben de Ispartalıyım bundan sonra. Ispartalı bir birey olarak sokakta, çarşıda, pazarda beraberiz. Çok şükür kimseye haksızlık yapmadık. Bile bile bir kimsenin kalbini kırmadık. Bir kimsenin hakkını alıp, bir başka kimseye vermedik. Rahatça, vicdan huzuruyla dolaşabileceğimiz bir durumumuz var. Isparta’da sizlerden biri gibi yaşayacağım” şeklinde konuştu.

İLİM ŞEHRİ ISPARTA KİTABI DAĞITILDI

İftar programı sonrası katılımcılara Vali Memduh Oğuz’un önderliğinde hazırlanan “İlim Şehri Isparta” kitabı dağıtıldı.

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...