Gül Petek Sanayi’ne köprü altından bağlantı yolu yapılıyor

1 Ağustos 2013 16:12

Gül Küçük Petek Sanayi Sitesi’nde 14 yıldır çözülmesi beklenen yol sorunu AKP Milletvekili Recep Özel’in girişimleri ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın sözü sayesinde çözülecek. Sanayi girişinden anayola köprü altından bir bağlantı yolu yapılacak ve ölümcül kazalar önlenmiş olacak.

Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen yol sorunu nihayet siyasilerin girişimleri ile gündeme geldi. Bu konuda ilk adımı atan AK Parti Milletvekili Recep Özel, Karayolları’ndan yol için onayın çıkmasına aracılık ederken, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da daha önce sanayi esnafına vermiş olduğu sözü yerine getiriyor. Isparta Belediyesi ekipleri Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan köprünün altından anayola bağlantı yolu için çalışmalara başladı. Kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen çalışmalar sayesinde Migros önünde yaşanan trafik karmaşasının sona ermesi hedefleniyor. Bu yol ayrıca yapılması planlanan Sağlık Kompleksi Projesi’nin de ilk ayağını oluşturuyor.

SAĞLIK KOMPLEKSİ DE BU YOLDAN FAYDALANACAK

Gül Küçük Petek Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, AK Parti Milletvekili Recep Özel’e girişimlerinden dolayı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a da sanayi esnafına verdiği sözü tuttuğu için teşekkür etti. Sanayi Sitesi’ne Migros tarafından girişlerde trafiğin yoğun olması nedeniyle haftada en az 5 kazanın yaşandığını belirten Boyacı, “Artık Migros’un oradan giriş olacak. Ancak çıkış köprü altından gerçekleşecek. Bu sayede yoldaki trafik yükünü azaltmış olacağız. Ayrıca bu yol Isparta’da yapılması planlanan Sağlık Kompleksi için de kullanılacak” dedi.

BİZE HİZMET EDEN BİZİM DOSTUMUZDUR

Öte yandan Gül Küçük Petek Sanayi Sitesi içerisine acilen bir banka şubesi ile 112 Acil Servis hizmetinin açılmasını isteyen Boyacı, “Bize hizmet eden bizim dostumuzdur” dedi.

ISPARTA’NIN TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR

 SANAYİ SİTESİNE İHTİYACI VAR

Bu arada Yeni Sanayi Sitesi ve Gül Küçük Petek Sanayisi’nin birleşmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Boyacı, sanayinin şehir merkezi içinde kaldığını ve bu durumun rahatsızlık verici olduğunu dile getirdi. Boyacı, “Sanayi sitemizin altında hurdacılar gelmeden önce büyük bir projemiz vardı. Ama etrafımız hurdacılarla çevrildi ve sanayi alanımız küçüldü. Aslında Ispartamızın tam teşekküllü bir sanayi sitesine ihtiyacı var. Böyle bir yerde de en az 2000 dükkân olması gerekir” şeklinde konuştu.

OKUL İÇİN ARAZİMİZİ VERECEĞİZ

Diğer taraftan TOBB’un Isparta’da yapacağı okul için arazi aranırken, Gül Küçük Petek Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nin alt tarafında kooperatife ait 3189 m2’lik bir alan olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, bu araziyi okul yapılması şartıyla talep edenlere verebileceklerini söyledi.

 

Bu haber 1366 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...