“Kadir Gecesini fırsat bilmeliyiz”

3 Ağustos 2013 11:07

Memur-Sen İl Temsilcisi, Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akçil’in mesajı şöyle: “Ramazan ayının son günlerini yaşarken, Cumartesi’yi pazara  bağlayan gece Mübarek Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını yaşayacağız.

Yüce Kitabımız Kur-anı Kerim’de “bin aydan daha hayırlı” olduğu açıklanan Kadir gecesi, evrensel kurtuluş kılavuzu olan Kur’an’ın insanlığa ulaşmaya, eşsiz huzurun bütün kâinatı kuşatmaya başladığı, Yüce Allah’a yönelttiğimiz istek ve pişmanlık taleplerimizin kabul edildiği kutsal bir gecedir.

Fert ve Toplum hayatına rehber olmak için gönderilen, Yüce Yaratanın bizlere uzattığı kurtuluş ipi Kur’an’ın bu gecede indirilmeye başlanmış olması, Kadir gecesini diğer bütün gün ve gecelerden ayıran, üstün kılan en önemli özelliktir.

Hayatımız boyunca bizlere rehberlik edecek bilgi kaynağı olan Kur’an, bizleri Allah’tan başka ilah edinmekten, her türlü aşırılık ve sapmalardan sakındırmakta,  geçmişte yaşananlardan ders çıkarmaya yarayan örnekler sunarak, ölümü ve öldükten sonra bu dünyada yaptıklarımızdan mutlaka hesaba çekileceğimiz günü hatırlatarak,  hesabı verilebilir bir hayat yaşamamızın önemine dikkat çekmektedir. Yüce Allah tüm insanlığa Yunus Suresi  57. Ayette “Ey insanlar!

İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi..” diye seslenerek mutlu ve huzurlu bir Hayat için takip edilmesi gereken en doğru yol haritasını işaret etmektedir.

Her Müslüman, ramazan ayını ve Kadir Gecesini bir fırsat bilmeli, bu fırsatı iyi değerlendirmelidir: Diğer mübarek gecelerde olduğu gibi bu gecede günahlarımız için pişmanlık duyarak, Sevgili Peygamberimizin Kadir gecesinde okumayı tavsiye ettiği “Ya Rabbi! Sen elbette affedicisin, affı seversin, beni de affeyle.”diyerek tövbe etmeliyiz. 

Dinimizi öğrenebileceğimiz güvenilir İlmihal kitapları okumalı, Anne ve Babamızın rızasını almalı, yakın akrabalarımızı ziyaret etmeli, ziyaret mümkün değilse telefonla gönüllerini ve dualarını almalı, fakirleri, yetimleri sevindirmeli, hediyeler verilmeliyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, sıkıntıya düşmüş insanlara imkânımız ölçüsünde mutlaka yardım etmeliyiz.

Haber bültenlerinden şahit olduğumuz, çeşitli sebeplerden dolayı kucaklarında ölen çocuklarının ölümünü çaresizce izleyen annelerin dayanılmaz acısına seyirci kalmamalıyız.

Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Hasbi yüreklerde kardeşliğin ve merhametin daha da çok hissedildiği bir zaman dilimindeyiz. Tuttuğumuz oruç bize elimizdekini paylaşmayı ve yaraları sarmayı emrederken Müslüman bir ülkede sözde o ülkenin mensuplarından oluşan bir zihniyetin yeni yaralar açması, kan dökmesi ve halkına zulmetmesi kabul edilemez.  Seçilmiş bir cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu Firavun zihniyetini esefle kınıyoruz.  Tüm dünyayı Mısır’da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağıyoruz. Darbeci yönetimin uluslararası tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gayri meşru ilan edilmesini istiyoruz. 

Bu vesileyle fitre ve zekâtlarımızın bir kısmını bu çaresiz insanlara vermeliyiz. Ayrıca, güzel vatanımızın benzer felaketlerle karşı karşıya kalmaması, mutluluk ve huzurunun devamı, milletimizin birliği ve beraberliği, İslâm âleminin huzur ve saadeti, bütün insanların kurtuluşu için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle,  milletimizin, Isparta’lı hemşehrilerimizin ve bütün İslâm âleminin Kadir Gecelerini candan tebrik eder, dünyanın farklı bölgelerinde çeşitli sıkıntılarla boğuşan insanlara sabır ve dayanma gücü vermesini, halkımızın sıhhat ve afiyet içerisinde nice kadir gecelerine kavuşmalarını, Cenabı-ı Hak’tan niyaz ederim

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...