Bölge Hastanesi ihalesi el değiştirebilir

3 Ağustos 2013 11:22

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Bölge Hastanesi’nde sözleşme aşamasına gelindiği ancak sürecin pazarlıklarla dolu olduğunu belirterek “Normalde ihaleyi Akfen kazanmıştı. Ancak sürecin sonuna kadar her kalemde pazarlıklar yapılıyor. Rönesans firması da cazip teklifler veriyor” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Isparta’nın prestij projelerinden biri olacak Bölge Hastanesi’nin yapımı ile ilgili yeni bir gelişme aktardı. Bu hafta içinde ihaleyi alacak firma ile sözleşme imzalanmasını beklediklerini ancak pazarlıkların kıyasıya sürdüğünü hatırlatan Karakaya, ihaleyi alacak firmanın her an için değişebileceğini söyledi. 

AKFEN’DE GÖRÜNÜYORDU ANCAK RÖNESANS DA ALABİLİR

İhaleyi normalde Akfen firmasının kazandığı ancak sürecin açık eksiltme usulü ile devam etmesinden dolayı Rönesans adlı firmanın da cazip teklifler sunduğunu dile getiren Karakaya, “Sözleşmenin bu hafta içinde imzalanmasını bekliyoruz ama belli de olmaz. Belki bugün yarın imzalanır belki de uzayabilir” diye konuştu.

BURDUR’A KAYDIRILMA GİBİ BİR DURUM YOK

Öte yandan kamuoyunda Bölge Hastanesinin Burdur’a kaydırılacağı yönünde beyanlar çıktığını ve bunların gerçeği yansıtmadığını bildiren Sağlık İl Müdürü Karakaya, “Bunun gerçekle ilgisi yoktur. Böyle bir şeyin olması da imkânsızdır. Türkiye’de 28 yere bölge hastanesi yapılacak. Bunlardan biri de Isparta’ya yapılacak. Yerinin değişmesi söz konusu değil. Ayrıca Türkiye’de ilk yapılacak hastaneler arasındayız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 942 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...