Daire Müdürleri ile son toplantı

3 Ağustos 2013 11:24

Ramazan Bayramı’ndan sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Vali Memduh Oğuz, dün Valilik Göl Salonu’ndan daire müdürleriyle bir araya geldi.

DAHA ÖZGÜR BİR ORTAMDA BULUŞURUZ

Kamu kurumlarına tek tek veda ziyaretinde bulunamadığını dile getiren Vali Oğuz, “Burada vedalaşmak usule uygun değil ancak burası sizin eviniz. Vilayet, Valinin şahsi bir yeri değil. Vilayet hepimizin ortak mekanıdır. Tek tek ziyaret etmememin bir başka sebebi de Isparta’da ikamet edeceğim. Nasıl olsa arkadaşlarımızla zaman içerisinde yine görüşürüz. Daha özgür bir ortamda arkadaşlarımızı ziyaret eder ve hatırlarını sorarız” şeklinde konuştu.

KAPTANLIK BANDI BENDEYDİ

Bu arada Isparta’da 3 yıldır yaptığı Valilik görevi süresince kamu kurum, kuruluş, sivil toplum  örgütleri ve sanayi temsilcileriyle tam bir ahenk içinde zaman geçirdiğini belirten Vali Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geriye dönüp baktığımda benim aklımda kalan bir itiraf yok. Kamu hizmetini devletimizin ve milletimizin verdiği imkanlarla, kabiliyetimiz ne kadarsa o kadar yaptık. Onun da hesabını beraberce veririz. Çünkü hizmeti beraber yaptık. Bu Vilayette ‘şunlar oldu’ demek benim için fazladır. Beraber yapıldı, ne yapıldıysa. Buradaki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz benim dönemimde başarılıydı. Bu başarının bende kaptanı oldum. Bir spor takımı gibi takımın kaptanlık bandı bendeydi. Kaptan aynı zamanda oyunu da güzel oynamak zorunda. Kurallarına da uygun şekilde davranmak zorunda. Diğerlerinde tek farkı sorumluluğu biraz daha fazla. Ama bu ekip başarılıydı.

SİZE HAKKIMI HELAL EDİYORUM DEDİĞİMDE MAAŞLARINIZ HELAL OLUR

Bizden alacağı, bir hakkı olan varsa bize hakkını helal etsin. Ama ben tüm Isparta’ya tüm kamu görevlilerine, benim hakkımda olumsuz düşünenler dahil, tamamen hakkımı helal ediyorum. Kamuoyunda ‘Vali, şuna cevap verdi gibi haberler’ çıkar. Benim hiç kimseye cevap verdiğim olmamıştır. Olumsuz bir söze benden cevap gelmedi. Size ben hakkımı helal ediyorum dediğim zaman aldığınız maaşlar helal olur. Bunu senet olarak götürürsünüz.

ÖZAL VE DEMİREL’DEN TEŞEKKÜR ALDIM

 Ben Tekirdağ’dan ayrılırken Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’dan, Kırklareli’ndeyken de Sayın Süleyman Demirel’den bu lafı duydum. Rahmetli Özal beni aradı, merkeze alındıktan sonra. ‘Muvaffak olamadım seni tutmaya. Ama çok güzel hizmet ettin. İstanbul’da gelip özel olarak seni ziyaret edeceğim’ dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim. ‘Bir Vali için bundan daha büyük bir rütbe olmaz’ dedim. Kırklareli’nde de Sayın Demirel, ‘Vali bey memleketime kana kana, doya doya hizmet ettin. Cumhurbaşkanı olarak sana teşekkür ederim’ dedi. O dönemde Kocaeli’nden Kırklareli’ne alınmıştım. Bu durum benim için şereftir.”

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...