“Taleplerimiz karşılanmazsa eylemlilik sürecine gireriz”

3 Ağustos 2013 11:36

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, önceki gün Isparta şubesinin düzenlediği iftar programına katıldı. Koyuncu, hem hükümet nezdinde hem de yerel yönetimler nezdinde taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlilik sürecine gireceklerini ancak böyle bir durumun yaşanmasını istemediklerini belirtti. Koyuncu ayrıca geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı torba yasayla birlikte kadroya geçen 4B’lilere de “aramıza hoş geldiniz” mesajı verdi.

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Isparta’da düzenlenen iftar programında gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Başbakanla birebir görüşme imkânı bulan masada temsil ettikleri üyeler için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Koyuncu, kamu çalışanlarının özlük haklarının iyileştirmesi yönünde maalesef taleplerine sonuç almakta zorlandıklarını belirtti.

ÇALIŞANLARA GELİNCE BÜTÇEYİ KISIYORLAR

MİLLETVEKİLLERİNE GELİNCE HARCAMAYI İYİ YAPIYORLAR!

Öte yandan hükümetin kamu çalışanlarına, işçilere ve dar gelirlilere verilecek zamlara geldiği vakit bütçeyi çok iyi kıstığını ancak milletvekilleri ve başka yerlere geldiği zaman harcamasını çok iyi yaptığını bildiren Koyuncu, “Bizler ne kadar dayanışma içerisinde olursak bu taleplerimizi de alma yönünde mutlaka mesafe alacağımıza inanıyoruz. Dolayısıyla bu süreci yakından takip etmenizi istiyoruz. Eğer mevcut hükümetimizde makul taleplerimize bir cevap bulamazsak mutlaka önümüzdeki süreç içerisinde geçmişte yaptığımız gibi üretimden gelen gücümüzü kullanma bir, iki, üç günlük iş bırakma eylemi inşallah yapmak zorunda kalmayız. Ancak taleplerimize cevap verilmezse mutlaka 3 konfederasyon bir araya gelip böyle bir eylemlilik süreci geçireceğiz. Bu yerel yönetimler için de geçerli” dedi.

SIRADA 4C’LİLER VAR

Diğer taraftan Türk Kamu Sen olarak yıllardır 4B ve 4C’lilerin kadroya geçmesi için çalıştıklarını ve 4B’lilerin kadroya geçmelerini sağladıklarını ifade eden Koyuncu, şöyle devam etti; “2011 yılında yapılan genel seçimler öncesinde sözleşmelilerin büyük bir kısmı kadroya geçmişti ancak yerel yönetimler ve benzeri yerlerde kalan sözleşmeli personel vardı. Bunun da 2 yıl önce sözü verilmesine rağmen süreç bugüne kadar geldi. Sayın Bakan 30 Haziran’a kadar bu kanunu çıkaracaklarını söylemişlerdi. Kamu Sen heyeti olarak Çalışma Bakanı ve Başbakanımızla oturduğumuz zaman bu konuyu gündeme getirdiğimizde Sayın Başbakanımız bize en son tarih olarak 30 Haziran’ı bildirmişti. Nihayetinde Torba Yasa’nın içerisine bu koyulmuştu. Hayırlı bir şeydir. Ancak geride kalan 4C’li kardeşlerimiz var. Onların da mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.

TEK STATÜ OLSUN

Artık kamuda farklı statülerdeki insanlar değil, tek statüde tek düzende aynı görevi yapan farklı kurumlardaki çalışanların aynı ek ödeme ve özel hizmet tazminatlarından yararlanmasını istiyoruz. Yasadan yararlanmak isteyen sözleşmeli kardeşlerimiz 30 gün içerisinde kurumlara müracaat yapmalarıyla birlikte kadro sistemine geçmiş olacaklar. Aramıza hoş geldiniz diyoruz.”

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...