“Kimseyi desteklemeyeceğiz!”

3 Ağustos 2013 11:38

Demokrat Parti Basın Sözcüsü Ömer Levent, seçim sathına girdiğimiz şu günlerde oylarının hangi partiye kayacağı yönünde kamuoyunda genel bir merak oluştuğunu belirterek “Genel başkanımız seçime tek başımıza girmemizi istiyor. Ancak Süleyman Demirel oyların CHP’ye verilmesi yönünde bir tavsiyesi olmuş” dedi.

AK Parti, CHP ve MHP arasında 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı seçimini kimin kazanacağı tartışmaları süredursun, Isparta için önem arz eden bir diğer parti olan Demokrat Parti’den ilginç bir açıklama geldi. Parti Basın Sözcüsü Ömer Levent, kamuoyunda herkesin “Demokrat Parti’nin oyları nereye kayacak acaba?” tartışması yaptığını ve bundan büyük rahatsızlık duyduklarını bildirdi.

GENEL BAŞKANIMIZ TEK BAŞIMIZA GİRMEMİZİ İSTEDİ

Konuyu Genel Başkanları Gültekin Uysal'a aktardıklarını ve Uysal’ın seçime tek başlarına girmesini istediğini ifade eden Levent, “Parti olarak şu an kimseyi desteklemeyeceğimizi belirtmek isterim. Genel Başkanımız seçime tek başımıza girmemizi söyledi. Özellikle oylarımızın hangi partiye kayacağı yönünde genel bir merak var” diye konuştu.

NE KADAR OYUMUZ OLDUĞUNU GÖRMEK İSTİYORUZ

Bu kararı almalarının ardında Isparta’da ne kadar oylarının olduğunu görmek istediklerini bildiren Levent, “Tahminimiz Merkezde 4 bin civarında kemik oyumuz var. Küskünleri de toplarsak bu rakam 15-20 binlere çıkar. Güzel bir adayla bunu görmek istiyoruz “dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL CHP’NİN DESTEKLENMESİNİ İSTİYOR

Öte yandan partinin kurucularından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kendi memleketi Isparta’da CHP’nin desteklenmesini istediği yönünde bilgiler aldıklarını ifade eden Levent, “Sayın Demirel yerel seçimlerde CHP’nin desteklenmesini istemiş. Bu söylem Demirel’in eşi Nazmiye hanımın vefatından sonra ortaya çıktı. Hatta DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Demirel’in Barla’daki evinde buluştular. CHP’nin cenazeye tam kadro katılması sanırım bunda etkili oldu” dedi.

DEMİREL GELİYOR

Bu arada Süleyman Demirel’in bugün ilimize gelmesi bekleniyor. Demirel’in 2 gün Isparta’da kalıp ardından İzmir’e geçeceği öğrenildi. Demirel’in yerel seçimler için Demokrat Parti yöneticilerine tavsiyelerinin olacağı gelen bilgiler arasında.

 

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...