“Caddelerimizi dantel gibi nakış nakış işliyoruz”

6 Eylül 2012 18:11

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri eski Özel İdare binası önünde başlattıkları çalışma ile alt yapısı tamamen biten caddede hummalı bir çalışma yürütüyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yer altını dantel gibi nakış nakış işliyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi alt ve üst yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin her noktasında çalışmalar yürüten ekipler bir taraftan alt yapıda şehir su şebekesi, yağmur suyu hattı ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlarken diğer taraftan ise dayanıklı asfalt ve kaldırım düzenlemelerini yapıyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri de 30 Ağustos’ta asfaltı kazınarak çalışmalara başlanan eski Özel İdare binası önünde, yaklaşık 50 yıl önce yapılan içme suyu borularını değiştiriyorlar.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 119 cadde olarak anılan eski Özel İdare binasından Kesikbaşa kadar caddede çok büyük alt yapı sorunları ile karşılaştıklarını söyledi.

“İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ…”

Günaydın, “Bu caddede çok büyük altyapı hataları ve arızaları, bitmiş tesisatlar çıktı. Bir tanesinde ana su şebekesi hattı yok. Kalitesiz ve basit borularla yapılan çalışmalardan dolayı çevredeki binaların bodrum katlarını sular basıyordu. Vatandaşlarımız ana şebeke olmadığı için sağdan soldan su bağlantıları yapmış. Burası bilmece gibi olmuş. Burada ana şebeke hattını çektiğimizde bu karışıklığı da bitirip kalıcı, dayanıklı hale getireceğiz. Aslında bu caddemizde altyapımız iflas etmiş vaziyette. Yeniden altyapı yapıyoruz. Bu çalışmalardan sonra kalıcı ve dayanıklı asfalt çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmalarımızla; bütün şehrimizde alt yapılarda ne gibi eksiklik hata varsa bunları kökünden çözerek gidiyoruz. İğneyle kuyu kazar gibi, dirhem dirhem her tarafı tek tek elden geçiriyoruz. Yer altını bir dantel gibi nakış nakış işleniyor. Bu caddeler işlendiği zaman bütün eksiklikleri tamamlanıyor” dedi.

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...