Günaydın Gökkubbe’de incelemelerde bulundu

5 Ağustos 2013 18:40

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi ISBAŞ Fabrikası arkasında yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir yandan otopark alanında zemine beton dökülürken, bir yandan duvarları örülüyor. Diğer taraftan Gökkubbe Fuar Alanı çevresinde de çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Yine Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce fuar alanının çevre caddelerinde hummalı bir çalışma başlatıldı.

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark inşaatı alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otoparkta çalışmalarda artık sona doğru yaklaşıldığını söylerken, süratle inşaatın tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Gökkubbe Fuar alanında yaşanan olumsuzlukla da ilgili olarak ise herhangi bir eksiklik tespit edilmediğini, sıkıntının montaj ve sıralamadan yaşandığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İnşaatın çökmesinden sevinen, laf söyleyenler, particilik yapmak isteyen insanlar çıktı” derken, bu duruma ‘sevinmesinler’ çağrısında bulundu.

İnşaatın temel ve kolonlarında her hangi bir sıkıntının bulunmadığını dile getiren Günaydın, otopark alanında da 650 tonluk bir çelik kullanıldığını ve inşaatın dimdik ayakta olduğunu ifade eden Günaydın, seviyeli siyaset çağrısında bulundu.

İnşaat alanındaki sigorta ile ilgili inceleme ve işlemlerin tamamlandığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İnşaat alanında kaldırma çalışmaları birkaç güne kadar başlayacak ve inşaattaki çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Allah’ın izniyle bu Gökkubbe yine Türk mühendislerince yapılacak” ifadelerinde bulundu. 

Başkan Günaydın Gökkubbe’deki incelemelerinin ardından fuar alanının bağlantı yollarında gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını da inceledi. Günaydın, “Şehrimizi fuar dünyasına hazırlıyoruz. Bunu yaparken Batıkent Mahallesi’nin ve fuar alanının çevre yollarının da altyapı sorunlarını çözüyoruz. 8-10 güne kadar hem Batıkent Mahallemizin hem de Gökkubbe’nin altyapı sorunları tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...