‘’Gidenlerden geri dönenler de oldu’’

5 Ağustos 2013 18:42

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitenin beyin göçü verdiği söylentilerine açıklık getirerek, bugüne kadar giden öğretim üyelerinin hep olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirterek, ‘’ Giden öğretim üyeleri şüphesiz olacak. Bunu farklı yorumlamamak gerekir. Gidenlerden geri dönenler de oldu’’ dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Üniversitelerin belirli bir olgunluğa ulaştığı zaman öğretim üyelerinin farklı üniversitelere gidebildiği ve aynı zamanda farklı üniversitelerden de o üniversiteye gelişlerin olduğunu belirtti. SDÜ’nün her geçen gün öğretim üyesi sayısını arttırdığına dikkat çeken Prof. Dr. İbicioğlu, “Örnek olarak Tıp Fakültesi’ni gösterebiliriz. Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyesi sayısı arttı ve giden öğretim üyelerinden de geriye dönenler oldu. Ayrıca İktisadi İdari Bilimler Fakültesi başta olmak üzere diğer fakültelerdeki öğretim üyesi sayıları da artmıştır” dedi.

KİMİSİ MEMLEKETİ İÇİN KİMİSİ AİLESİ İÇİN GİDİYOR

Bir üniversitede giden öğretim üyelerinin şüphesiz olacağını ifade eden Prof. İbicioğlu, “Bu her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Çok doğal bir süreç. Memleketine üniversiteler açılınca öğretim üyeleri de kendi memleketlerinde çalışmak istiyorlar. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden bir arkadaşımız profesör oldu. Daha sonra babası vefat etti. Ailesine bakacak kimsesi olmadığı için memleketi Trabzon’a gitti. Bir diğer arkadaşımız uzun zamandır farklı bir İl’e gitmeyi istiyordu. Uygun bir ortam oldu, yeni bir üniversite açıldı oraya gitti” diye konuştu.

ÇOK SIKIŞMIŞ DURUMDAYIZ

Öte yandan Isparta Oteli’ne talip olduklarını yineleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şunları söyledi: “ Şuanda Konukevi’yle ilgili sürekli şikayetler alıyoruz. Yan tarafta bir okul var. Konukevi’nde düğün gibi gürültülü şeyleri düzenlenmemesi isteniyor. Ayrıca Konukevi’nin binasını istiyorlar. Bizde bunun üzerine çok sıkışmış durumdayız. Üniversitemizde 8 tane turizm bölümü var. Öğrencilerimiz için bir uygulama otelinin olması gerekir. Bunun için talip olduk. Hayırlısı diyelim.”

 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...