Sahte raporla 600 bin TL’lik vurgun iddiası

5 Ağustos 2013 18:43

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan 3 doktorun elektronik imzaları çalınarak, sahte raporlarla piyasa değeri 600 bin TL’yi bulan ‘’Büyüme Hormonu’’ ilaçları alındığı ve karaborsada satıldığı iddia ediliyor. Raporlar 9 yaşındaki bir çocuğun 17 yaşında gösterilerek eczanelerden temin edildiği ileri sürüldü.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli 3 doktorun isimleri ve elektronik imzaları kullanılarak, bir çocuk adına sahte rapor düzenlendiği iddia edildi. Olay bir eczacının dikkati sayesinde ortaya çıkarken, konuyla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı ve adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan bir öğretim üyesi de İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne verdiği şikâyet dilekçesinde, ilgili kişilerin tespit edilmesini ve hakkında sahte rapor düzenlenen kişiye ilaçların verilmemesini istedi.

9 YAŞINDAKİ ÇOCUK 17 YAŞINDA GÖSTERİLDİ

İddiaya göre; Isparta’da hizmet veren bir Eczacı, ‘Büyüme Kullanım’ raporu ve matbu bir kağıda yazılmış ilaç reçetesinden şüphelenerek, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli bir öğretim üyesini telefonla aradı. Öğretim üyesi de ilgili kişinin hastane giriş kayıtlarına bakarak, 13.06.2013 tarihinde sekreterlik girişi yaptığını ancak muayene olmadığını gördü. Öğretim üyesi, raporda 17 yaşında olarak gösterilen kişinin kimlik yaşının da 9 olduğunu da fark etti. Bu arada ilgili kişinin hiçbir hormon tetkikinin kayıtlarda olmaması nedeniyle raporun sahte düzenlendiği iddiasıyla Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak, kişilerin tespit edilmesi ve haklarında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

81 VİLAYET UYARILDI

Öte yandan yapılan araştırma ve inceleme sonucunda başka sahte raporların da yazıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Isparta Valiliği, Vali Yardımcısı Cengiz Ata imzalı yazı ile 81 İlin Valiliği’ni uyarıldı. Yazıda tüm özel ve kamu sağlık kuruluşlarının uyarılması istenirken, ilgili kişiye de ilaçların verilmemesi gerektiği belirtildi.

KARABORSADA SATILIYORDU

Düzenlenen sahte raporlar sayesinde piyasa değeri oldukça yüksek olan ilaçların alınarak, el atından karaborsa olarak piyasada satıldığını iddia ediliyor. Bu sayede bugüne kadar en az 600 bin TL’lik hormon ilacının alınarak, SGK’nın zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Gerçek rakam SGK’nın yapacağı araştırma sonucunda netleşecek. Bazı hormon ilaçlarının yüksek fiyatlı olduğu ve kemiği gelişmeyen çocuklarda kullanıldığı belirtilirken, vücut yapan bodycilerin de bu ilaçları kullandığı öğrenildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iddiaların kendilerine de intikal ettiğini belirterek, idari soruşturma başlattıklarını duyurdu. Prof. Sezer, “Hastane içerisinde bu tür sahtecilik olaylarını önleyebilmek adına çok sayıda toplantılar gerçekleştiriyoruz. Ancak bize gelen iddialarda da böyle bir olayın olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili gerekli idari soruşturmayı başlattık. Soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

YARGI SÜRECİNİ BEKLEYECEĞİZ

İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Karakaya ise, iddialarla ilgili sürecin yargıda olduğunu ifade ederek, yargı sürecini bekleyeceklerini bildirdi.

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...