Demirel eşinin mezarını ziyaret etti

6 Ağustos 2013 17:53

9. Cumhurbaşkanı hemşerimiz Süleyman Demirel, Cumartesi günü Isparta’ya gelerek kısa süre önce kaybettiği hayat arkadaşı Nazmiye Demirel’in mezarını ziyaret etti. Ayakta dua eden Demirel, ardından 65 yıllık eşinin mezarı üzerine gül ve karanfil bıraktı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hafta sonu sürpriz bir şekilde Isparta’ya gelerek 30 Mayıs’ta kaybettiği eşinin mezarını ziyaret etti. Ziyaret öncesi kısa bir açıklama yapan Demirel, Ramazan Bayramı öncesi birlik beraberlik mesajı verdi. Demirel, "65 yıllık hayat arkadaşımızı, bütün akrabalarımızı, anamızı, babamızı ziyarete geldik. Fatiha okuduk. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu mezarlıkta yatan, Türkiye'nin tüm mezarlıklarında yatan vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Memleketimiz birlik düzen içinde olsun. Barış olsun kardeşlik olsun. Bizim ailemiz hep bunun için uğraşmıştır. Tekrar Nazmiye Hanıma ve akrabalarımıza, hemşerilerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz” dedi.

MISIR'DA FACİA CEREYAN EDİYOR

Öte yandan mezar ziyaretinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Demirel, şunları söyledi; “Mısır'da facia cereyan ediyor. Mısır ordusu neredeyse ikiye bölünmüş, halk ikiye bölünmüş. Daha çok halk ikiye bölünmüş ve seçimle gelmiş bir idare işten uzaklaştırılmış. Şimdi yeniden seçime gidilecek. Mısır büyük bir devlettir. Mısır'da istikrar olması, barış olması hem kendileri hem bölge hem de Türkiye için önemlidir. Tabi Türkiye kendi menfaatlerini koruyacak biçimde hareket etme gayreti içerisinde. Bundan ilerisi için konuşmak, söylemek zor. Önümüzdeki günler neyin nereye varacağını gösterecektir. Umarım ki Mısır'daki durum bir iç savaşa, daha kanlı bir iç savaşa dönmez."

MÜZE SONBAHARDA AÇILACAK

Son olarak Demirel, İslamköy’deki Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin ise sonbaharda resmi olarak açılacağını açıkladı.

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...