Sağlıkta teknolojiyi kullanamadık

6 Ağustos 2013 17:56

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren aile hekimliğinde de uygulamaya başlanan randevu sistemine, Türkiye genelinde vatandaşlar beklenenin üzerinde ilgi gösterdi. Isparta’da ise bu rakam sadece 63.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Merkezi Randevu Sistemi ALO182'ile vatandaşlar ile sağlık personelinin, zamanı doğru kullanmasına ve planlamasına imkân sağlandı. Bakanlık, randevu sistemiyle muayene için gelen vatandaşların özellikle sabah saatlerinde yoğunluktan ötürü yaşadıkları sıkıntıyı ortadan kaldırmayı, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor.

2009 yılında başlatılan çalışmalar tamamlanarak 2011 yılında hizmetin ülke geneline yaygınlaşması sağlandı. Merkezi Randevu Sistemi'nde, vatandaşlar ALO 182 hattını arayarak veya internet üzerinden, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden muayene randevusu alabiliyor. 1 Temmuz itibarıyla aile hekimliği de randevu sistemine dahil edildi.

MERKEZİ RANDEVU SİSTEMİNİ AZ KULLANIYORUZ

İl Sağlık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre ilk 1 ayda Merkezi Randevu Sistemi ile 1 ayda 63 randevu alındı. Söz konusu uygulama karşılığında herhangi bir ücret alınmıyor. Ayrıca, internet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalarla da ücretsiz randevu alınabiliyor. Vatandaşlar, ALO182 numaralı çağrı merkezini arayarak, www.saglikrandevu.gov.tr, www.ailehekimligirandevu.gov.tr internet adreslerine girerek veya cep telefonlarına yükledikleri mobil randevu uygulamasını kullanarak randevularını alabiliyor.

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...