“Gelişmiş ülke şehirleri kendisini müzelerle anlatıyor”

6 Ağustos 2013 18:00

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Etnografya müzesinin en ayrıntısına kadar inceliyor. Ayrıca Günaydın müzenin 30 ağustos’ta hizmete açılacağının da müjdesini veriyor.

Günaydın Gökçay kavşağında inşası devam eden Etnografya müzesini her fırsatta kontrol ediyor ve gerekli incelemelerini yapıyor. En hassas noktasına kadar hatta hangi taşın nereye konacağını dahi Günaydın yetkililere bildiriyor.  Kaba inşaatı tamamlanan ve artık ince hassas çalışmaların başladığı müze son aşamaya geldi. Günaydın bu ince ve hassas çalışmaları da kendisi kontrol ederek çalışmaları yerinde inceliyor.

Günaydın hem inşaat içerisinde hemde inçşaatın çevre düzenlemesi konusunda hassasiyetini devam ettiriyor. Müzerin etrafının da müzeye uygun görüntüde olması için gerekli çalışmaları devam ettiriyor.

Günaydın inşaat ve çevresi ile ilgili yaptığı inceleme sonrasında basın mensuplarına da kısa bir açıklamada bulundu. Günaydın, “Etnografya müzemizin ince işleri geçen haftalarda başlamış ve hızla devam etmektedir. Binamızın özelliği gereği sanatsal bir eser olması gerekmektedir. Bunun için en ince ayrıntısına kadar dikkat etmek gerekiyor. Bugün de aynı şekilde en ince ayrıntısına kadar tabiri yerinde ise diş tırnak kontrol etmekteyim. Binamız Selçuklu ve Osmanlı mimarisini andırmaktadır. İnşallah müzemiz 30 Ağustos 2013 günü Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin katılımı ile hizmete açılacaktır” dedi.

Günaydın ayrıca yaptığı açıklamasında gelişmiş şehirlerin tamamında kendi illerini anlatan müzelerin olduğunu hatta bu müzelerin bir tane değil birkaç müze ile tamamladıklarına dikkat çekerek “halk kendi kültürünü, benliğini, kurumsallığını ve tarihini müzelerle anlatıyor” dedi.

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...