“Üretici pazarı manav oldu!”

6 Ağustos 2013 18:11

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, köyünde kentinde bin bir güçlükle yetiştirdikleri ürünleri Otel Isparta’nın arkasındaki alanda satmaya çalışan vatandaşlara çevre esnafın zulüm yaptığını, üstüne zabıta ekiplerin üreticiyi koruması gerekirken esnafı koruduğunu ileri sürdü. Kutlu ayrıca Üretici Pazarının bu bölgeden taşınması gerektiğini vurguladı.

Kurulduğu günden bu yana sorunların eksik olmadığı üretici pazarında yeni bir sıkıntı gündemde. Otel Isparta’nın arkasındaki alana kurulan üretici pazarında hava oldukça gergin. Çünkü ürettikleri ürünleri getirip aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen vatandaşlar çevre esnafın zulmüne maruz kaldıklarını iddia ediyor.

“BU NASIL ZABITALIK?”

Konuyu yakından takip ettiklerini ve bu sorunun giderek büyüdüğünü ifade eden Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Belediyeye oldukça kızgın. Ramazan Bayramı’ndan sonra tüm ağırlıklarını buraya vereceklerini belirten Kutlu, “Oradaki esnaf caddenin ortasına kadar yayılıyor. Esnaf ne için ruhsat alır? Dükkânının içinde ürün satabilmek için. Ancak Üretici Pazarı’nın olduğu yerde dükkân sahibi esnaflar kaldırımları dolduruyorlar. Konuyu zabıta müdürüyle görüştüm. Kendilerine ‘köylü üreticilerin üst üste durduğunu’ gösterdim. ‘Bunları kaldırın’ dedim. ‘Bizim boyumuzu aşıyor’ dediler. Nasıl bir zabıtalık, nasıl bir görev bu? Yer paylaşımı yüzünden kavgalar çıkıyor” dedi.

ÜRETİCİ PAZARI HALI SARAYINA TAŞINSIN

Öte yandan Belediyenin ezbere iş yaptığını ileri süren Başkan Kutlu, “Üretici pazarının neredeyse yarısı manav! Üretici Pazarı adeta manav pazarı oldu. Zabıta ceza yazdığını söylüyor. Ancak ceza yazılsa bir daha aynı hatayı yapmazlar. Ziraat Odası’ndan üretici belgesi almış diyorlar. Bizden belge aldıysa şuanda Isparta’da domates, acur, salatalık, erik, kayısı var. Ama Hal’den alıp geliyorlar. Örneğin incir satıyorlar. İncir Isparta’da yetişen bir ürün değil. Zabıta Müdürüne Üretici Pazar yerinin değişmesi gerektiğini söyledim. Halı Sarayı’nın içinde bir Üretici Pazarı kurulabilir” diye konuştu. Üretici pazarının Halı Sarayına gelmesiyle sadece ismi kalan bu yerin yeniden canlanacağını ve eski cazibesini kazanacağını ifade eden Kutlu, “Halı Sarayı içi güvenli. Belediye buradan yer göstermesi halinde hiçbir sıkıntı yaşanmadan alışveriş yapılabilir. Hem trafik yok hem de dükkânlar yola bakmıyor. Burada rahatça davranılabilir. Bu konuyu gündemden düşürmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 873 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...