Kilimler sergiye hazırlanıyor

13 Ağustos 2013 15:20

Türkiye’nin en büyük Etnografya müzesi Isparta’da inşa ediliyor. 30 Ağustos’ta da hizmete açılacak olan müze’de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bir yanda inşaatın zamanında bitirilmesi için çalışılırken, çevre düzenlenmesi için de gerekli çalışmalar devam ediyor. Aynı paralel de binanın içerisinde sergilenecek olan Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin dokunduğu tarihi kilimlerin de sergiye hazır hale getirilmesi için 30 kişi seferber olmuş durumda.

Ağaç Oyma atölyesinde hazırlanan halı kilim sergi sistemi çok hassas bir incelikle hazırlanıyor. Yaklaşık 3000 kilim ve diğer emtialardan oluşacak olan müzedeki eserler Türk tarihinin de bir simgesi haline gelecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Etnografya müzemiz dört bir taraftan hizmete açılması için ekipler halinde çalışılmaktadır. Bugün burada gördüğünüz şekilde müzemizde sergilenecek olan kilimlerin sergilenme şekli yapılıyor. Bu sergi sisteminin tasarımını kendi ustalarımız hazırlamışlardır. Tüm tasarım ve objeleri yetiştirmiş olduğumuz 32 ustamızın eseridir.

Aslında müzemizin tüm ahşap oymaları da buradan çıkmıştır. Buradaki ustalarımız müzemizin kapısından penceresine kadar yer yerinde kendilerini göstermiştir. Bugün de kilimlerimizin yerli yerine yetiştirilmesi ve monte edilmesini de buradaki ustalarımız yapmaktadır. Burada hazırladığımız kilimlerimiz bu ayın 20 sinde sergilenecek olan müzemizde kendisine yer bulacak” dedi.

 

 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...