Barla Kültür Evi açıldı

13 Ağustos 2013 15:22

Bdiüzzaman Said Nursi’nin 1953–1960 tarihleri arasında Barla’ya geldiklerinde kaldığı ev olan ve İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan ‘Hacı Hafız Mustafa Öztürk ve Hacı Mehmet Tevfik Öztürk Kültür Evi’nin açılışı Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz başta olmak üzere; evin sahipleri Şerafettin Öztürk ve Zeliha Gülay Örücü, Eğirdir İlçesi protokolü, daire müdürleri ve Barla halkının katılımlarıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Vali Memduh Oğuz’un girişimleriyle Öztürk ailesi tarafından İl Özel İdaresine bağışlanan ev, yine İl Özel İdaresi tarafından kısa sürede restorasyonu yapılarak Isparta’nın inanç turizmine kazandırıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan törende ilk olarak kürsüye gelen Barla Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Sert, Vali Memduh Oğuz’a kasabalarına kazandırdığı kültür evi için teşekkür etti.

Vali Oğuz’un girişimleri sayesinde evin bu hale geldiğini ifade eden Şerafettin Öztürk ve Zeliha Gülay Örücü; “Biz babalarımızdan, dedelerimizden kalan bu evi satmayı veya bir başkasına devretmeyi hiç düşünmüyorduk. Ancak Sayın Valimiz bu evin kültür evi olarak Barla’ya kazandırılması projesini bize anlatınca, bizde doğru olanın bu düşünce olduğuna inanarak evi bağışladık. Şimdi ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görüyoruz, zaten aile büyüklerimizin de arzusu buydu.  Hayırlı, uğurlu olsun” dediler.

Açılışta son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz ise, valilik hayatını sonlandırdığı bir günde manevi değeri yüksek olan bir kültür evinin açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Açılışı yapılan kültür evinin Türkiye açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Oğuz, restorasyonun devlet tarafından yapıldığını belirterek şu şekilde konuştu; “Bütün milletin hizmetine açık olacak olan bu evin restorasyonunu çok şükür kısa sürede tamamlayabildik. Buradan bir kez daha evin sahiplerine ve restorasyonu gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Burada hiçbir mülkiyet iddiası yok, hiçbir sahiplenme yok, burada hepimiz hissedarız. Burada sadece gelen misafire karşı bir hizmet üstlenme arzusu var.

Gökyüzünden şimdi burası bir yıldız gibi görünüyor. Siz mirasçılar olarak ecdadınızın gökyüzünden seyrettiği bir yıldız meydana getirdiniz. Cenabı Allah hayra vesile etsin, insanlığın hayrına vesile etsin.

İnşallah bu hizmetler bir başlangıç olsun, milli şahlanışımızda, dünya ile yarışımızda ve milli değerlerimize saygı konusunda bir abide eser olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Oğuz tarafından evin varislerine plaket verildi. Ardında Kuranı Kerim tilaveti ve dua ile kültür evinin açılışı yapılarak hep birlikte gezildi.   

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...