“Tarlayı yakarak temizlemeyin”

6 Eylül 2012 18:18

Orman Bölge Müdürlüğü, tüm çiftçilere uyarıda bulunarak, tarlalarını özellikle anızları yakarak temizleme yönteminden uzak durmalarını istedi.

Meydana gelen orman yangınlarının önemli bir bölümünün, hasat sonrası tarlalarda oluşan anızların yakılmasından oluştuğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Mehmet Said Yılmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi Isparta’da hububat hasadı geçtiğimiz günlerde sona erdi ve tarlalar bugünlerde hasat sonrası anızlı vaziyette gelecek ekim – dikim sezonuna kadar beklemeye alındı. 

Durum böyle iken, özellikle orman köylerimiz başta olmak üzere köylerde köylülerimiz hasadını yaptıkları tahılın ardından tarlada oluşan azıları yakarak yok etme yoluna gidiyorlar. Bu, bizim için yani orman yangınları için son derece tehlikeli bir durumdur. Zira, yakılan tarladaki anızların kontrolünü çiftçi, ateş büyüdüğü için sağlayamıyor ve ateşler tarladan orman alanlarına doğru hızla ilerleyerek büyük bir orman yangınına sebebiyet verebiliyor.

Bizde bu noktadan hareketle, hem köylülerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek hem de olası bir anız yangını ve devamında orman yangınını önlemek adına, geçtiğimiz günlerde tüm muhtarlarımızı telefonla arayarak yönetimlerinde bulunduğu köy ve kasabalarda tarlalardaki anızların yakılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bu muhtarlarımıza ayrıca, anız yakılmaması konusunda birer uyarı yazısı da gönderdik” dedi.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...