Eğirdir Anadolu Lisesi’ne Prof. Dr. Turan Yazgan’ın ismi verildi

13 Ağustos 2013 15:26

Eğirdir Anadolu Lisesi’nin adının değiştirilmesinden sonra adını aldığı Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi’nin ilk ziyaretçisi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral oldu.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilk ziyaretçi olmaktan ve okulların ortak kullanım alanına kilitli taş parke döşenmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Prof. Dr. Turan Yazan Hocamızın adını taşıdığı okulumuza ayrı güzelliklerin ve zenginliklerin kazandırılacağına inanıyorum. Kütüphanesinin Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı tarafından zenginleştirileceği, ihtiyaç olan bilgisayarların temin edileceği ve diğer eksikliklerin giderileceğine inanıyorum. Burada çalışacak öğretmenlerimiz ve okuyacak öğrencilerimiz çok şanslı olacaklar.” dedi.

Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Erdal, Başkan Özmeral’e, “Okul isminin değişikliğinden sonra ilk ziyaretçimiz siz oldunuz. Girişte merdiven önünde su birikiyordu, bunu da emek vererek düzelttirdiniz. Ayrıca, ortak kullanılan kantin civarında yaptığınız kilitli taş parke döşemeleri bahçemize ayrı bir güzellik getirdi. Eğitimci bir Belediye Başkanı olarak bizleri daha iyi anladığınız için ve samimi davranışlarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.

Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi ile aynı ortak bahçeyi kullanan Eğirdir Lisesi’nin de adı değişerek Eğirdir Dündar Bey Anadolu Lisesi oldu.

 

Bu haber 2205 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...