AKP kulisleri Bakan Eroğlu’nu konuşuyor

13 Ağustos 2013 15:31

AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayının kim olacağı halen daha netlik kazanmadı. Ancak parti içinde özellikle yöneticiler arasında geçen bir isim var ki şu an onun üzerinde yoğunlaşıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle kazanılmasını istediği iller arasında yer alan Isparta’da partisi önemli adımlar atılıyor. 2014 yerel seçimlerinde belediyeyi mutlaka kazanmak isteyen AK Parti’de şu ana kadar herhangi bir aday gündeme gelmedi.

50’İN ÜZERİNDE ADAY ADAYI OLMASI BEKLENİYOR

Yerel seçimlerde AK Parti’den 50’in üzerinde aday aday olması bekleniyor. Bunların çoğunun ise görevinde terfi almak ya da yerini sağlamlaştırmak üzere atılacak bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak ciddi anlamda Başkan adaylığı için isimleri geçen kimseler de var.

İTHAL ADAY MI GELİYOR

Parti içinden edinilen bilgilere göre AK Parti’nin Isparta Belediye Başkan Adayının Afyonkarahisar milletvekili ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olacağı yönünde. Parti kulislerinde bu isim üzerinde değerlendirmeler yapıldığı ortaya çıktı.

NEDEN EROĞLU?

Bakan Eroğlu’nun 1 dönem daha milletvekilliği yapma hakkı olmasına rağmen adının Isparta’da sıkça geçmesi kafaları karıştırdı. Ancak bir diğer edinilen bilgilere göre de Eroğlu’nun Isparta’dan aday gösterilmesini Başbakan Erdoğan istiyor. Ayrıca Afyonkarahisar’ın zaten AK Parti’nin elinde olması ve seçimlere güçlü giriyor olması Eroğlu’nun Isparta adaylığı güçlendiriyor.

ISPARTA’NIN DA BAKANI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Öte yandan Eroğlu’nun tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de Isparta’nın da bakanı gibi hareket etmesi. Bugüne kadar Isparta ile ilgili her soruna el atması ve halk nazarında “Isparta’nın da bakanı” imajı yaratması yine Eroğlu’nun bu konuda elini güçlendiren nedenlerden biri.

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...