“Ismarlama anket yaptırıyorlar sonra buna kendileri de inanıyorlar!”

13 Ağustos 2013 15:33

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti’nin yaptırdıkları anket çalışması sonrası Isparta’daki oy oranlarının yüzde 60’lara kadar çıktığını belirtmesi üzerine konuyu değerlendirdi. Şenol, “Daha adaylarını belirlemeden yaptırdıkları ankette yüzde 60 oy alacaklarını söylüyorlar. Naylon anket bunlar. Ismarlama anket yaptırıyorlar sonra buna kendileri de inanıyorlar” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti Milletvekili Recep Özel’in yaptırdıkları son ankette yüzde 60 oranında oy oranlarının olduğunu açıklaması ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın “Üniversiteyi yönetmek belediyeyi yönetmeye benzemez” şeklinde yaptığı ve CHP Belediye Başkan adayı eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi Çakmakçı’yı işaret eden açıklamalarını değerlendirdi. Özel’in yaptırdıkları anketi samimi bulmadığın ifade eden Şenol, “Burada ya anket yapan firmalar yalan söylüyor ya da ısmarlama anket yapılıyor. Çünkü geçtiğimiz haftalarda da MHP’nin anketinde yüzde 45 civarında MHP çıkmıştı. Bu tür anketler inandırıcı değil. Partiler kamuoyunda oy yüzdelerini yüksek göstermek için bu tür anketler yaptırıyorlar” dedi.

“NAYLON ANKET BUNLAR”

Böyle bir olayı kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Şenol, şunları söyledi; “Recep Bey bu anketi kime yaptırmış? Kaç kişiyle yapılmış? Ülke çapında güvenilir bir firma mı? Ayrıca anket nerelerde yapılmış? MHP’nin yaptırdığı gibi AKP’nin de yaptırdığı anketin tek taraflı olduğu, kesinlikle objektif kriterleri olmadığı gün gibi aşikâr. Ama ne yazık ki, AKP Milletvekilleri ve yöneticileri ısmarlama anket yaptırıyorlar daha sonra da bu anketlere kendileri inanıyorlar. Isparta kamuoyunu bu şekilde ikna edemezsiniz. Çarşı esnafını gezsinler, sıkıntılarını ve derlerini, hükümetten memnuniyetlerini sorsunlar. Bu tür naylon anketleri ciddi olarak kabul etmiyoruz.

DAHA ORTADA ADAYLARI YOKKEN YÜZDE 60 ÇIKARTIYORLAR

Partilerin oyları adaylar belirlendikten sonra ortaya çıkar. Bu yapılacak seçimler yerel seçimler olacak. Milletvekili seçimi olmayacak. Yerel seçimlerde yüzde 50 parti önemliyse kalan yüzde 50 için de aday önemli. CHP adayını belirledi. Ancak MHP ve AKP adaylarını henüz belirlemedi. Bu durumda nasıl yüzde 60-70 oy çıkartıyorlar? İnsanlar partiye oy verirken, belediye başkan adayına bakmayacaklar mı? En önemli kriter de budur.

AKP VE MHP’NİN BULAMAYACAĞI BİR ADAY ÇIKARDIK

Biz adayımızı açıkladık. Isparta’da AKP ve MHP’nin bulamayacağı bir adayı gösterdik. Hem nitelikli hem de kaliteli bir adayımız var.  Daha önce Isparta’ya hizmet vermiş, bundan sonra da hizmet verecek bir adayımız var.  Sayın Lütfü Çakmakçı aynı zamanda Ispartalı ve dünya çapında bir hoca. Kendisinin Isparta Belediye Başkanı olması ilimiz için de bir fırsat olacaktır.”

REKTÖR BİR ŞEHRİ YÖNETEBİLECEK EN DONANIMLI KİŞİDİR

Öte yandan MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın, adayları Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı hakkında “belediyeyi yönetmek, üniversiteyi yönetmeye benzemez” şeklindeki açıklamasını uygun bulmadıklarını da bildiren Şenol, şöyle devam etti; “Üzüldüm. Nevzat Bey tanıdığımız kadarıyla beyefendi bir kişiliğe sahiptir. Ama Lütfü hocamız hakkında ‘belediyeyi yönetmek, üniversiteyi yönetmeye benzemez’ gibi bir ifade çok uygun değildir. Bugün Eskişehir modelini yaratan Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Yılmaz Büyükerşen’dir. Büyükerşen, Eskişehir’i bir Avrupa şehri yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akdeniz Üniversitesi eski rektörüdür. Rektör, büyük bir şehri yönetebilecek en donanımlı kişidir. Üniversitelerin o kadar büyük sorunları var ki, onlarla baş edebilmek, onları aşmak, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, on binlerce öğrenciyi yönetmek kolay değil. Deneyim anlamında bakıldığında Lütfü hocanın eline kimse su dökemez. Lütfü hoca akademik kariyerinin dışında yöneticilik anlamında da 8 yıl görev yapmış deneyimli bir kişi. SDÜ’yü üst seviyelere çıkarmış, çok başarılı bir rektördü. Nevzat Beyin dili mi sürçtü bilemiyorum ama kullanılan ifadeyi kabul etmiyoruz.

MERKEZ SAĞIN BOŞLUĞUNU CHP DOLDURACAK

AKP karşısında en büyük iktidar alternatifi CHP’dir. Bu Isparta’da ve ülkemizde biliniyor. Demokrat Parti, çok badirelerden geçti.  Genel Başkanı Süleyman Soylu ihanet etti. Anap ve Doğru Yol birleşmesinden sonra bir türlü belini doğrultamadı. Türkiye’nin en köklü, geleneği olan bir parti olmasına ve merkez sağı temsil etmesine rağmen bu parti istenilen bir pozisyona gelemedi. Ülkemizde kutuplaşma olarak baktığımız CHP, AKP, MHP ve BDP görülüyor. Bu çizginin dışında en büyük boşluk merkez sağda. Anap ve Doğru Yol’dan sonra ortaya çıkan DP bu boşluğu dolduramadı. Geçen seçimlerde DP’nin belli kadroları CHP’de siyaset yapmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin tehlikesini gören özellikle merkez sağdaki deneyimli, tecrübeli kişiler CHP’nin güçlenmesine destek vermek istiyorlar. DP’nin sözde genç bir genel başkanı var. Kendi fikirleri olabilir ve ‘hiçbir partiye destek vermeyeceğiz’ diyebilir. DP ülkemizde şuanda tutmuş bir model değil. Merkez sağın boşluğunu şuanda CHP doldurmaya talip. Hem sağ hem de sola hitap eden CHP’nin yeni yapısı Isparta’da oy kitlesini de büyüterek, Anavatan, Doğru Yol ve merkez sağ çizgisine tamamen hitap ediyor. Isparta’da büyük bir oy potansiyeli var. Ancak DP bir çekim merkezi oluşturamadığı için bu büyük taban farklı partilere oy veriyorlar. Geçen seçimde bizim aldığımız oylarda merkez sağında katkıları var.

DP ZATEN TABELA PARTİSİ KONUMUNDA

DP’nin ‘Isparta’da kendi adayımızı çıkaracağız’ yaklaşımı ayakları yere basmayan bir olay. Çünkü DP’nin göstereceği adayların alacağı oylar boşa gidecek ve AKP’ye çalışmış olacaklar. DP’de 2 farklı çizginin olduğunu görüyoruz. Bir genel başkanın ekibi bir de DP’nin eski geleneği savunan Sayın Demirel’in temsil ettiği çizgi. Zaten ağırlıklı taban Sayın Demirel’in çizgisini savunuyor. DP’nin şuan ki yönetimi bir tabela partisi konumunda. Eski Anavatan ve Doğru Yol geleneğinden gelen tabanının CHP’ye oy vereceğine inanıyoruz. Bu anlamda hiçbir kuşkumuz yok.”

 

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...