Eğirdir Belediyesinde su abonelerine yeni uygulama

14 Ağustos 2013 15:49

Eğirdir Belediye Meclisi Ağustos ayına ait yaptığı toplantıda meskenlerin bahçeleri için sulamada kullanılmak üzere yeni su aboneliği verecek.

Oybirliği ile geçen karara göre, Mayıs ayının başından başlayıp Ekim ayının sonuna kadar her yıl altı ay devam edecek yeni uygulama ile bahçeler daha ucuza ve daha rahat sulanabilecek.

Yeni alınan kararda, bahçeli bir ev için içme suyu hattından bahçeye yeni saat takılacak ve 15 tona kadar tonu 2 TL + KDV’den 15 tondan sonrası için tonu 3 TL+KDV’den muamele görecek.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye Meclisi’nin aldığı bahçe suyu kararının yeni bir model olduğunu, bahçeli eve sahip vatandaşların haklı taleplerini göle uzak yakın demeden ancak içme suyu hattından çözebileceklerini belirtti.

Başkan Özmeral, alınan kararda, yeni uygulamanın şehir içme suyunu sıkıntıya sokması halinde Belediye’nin tedbir bakımından istediği zaman bu uygulamayı durdurmaya veya abonelikleri iptal etmeye yetkili olduğunu açıkladı.

Bahçe sulaması için abone olmak isteyenlerden Belediye, yeni karara göre100 TL teminat ve 30 TL saat bağlama ücreti alacak.

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...