Güvenilir gıda üretimi çalışmaları

14 Ağustos 2013 15:50

Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu (MARİM)’in de ortak olduğu Türk Ulusal Ajans Destekli "Güvenilir Gıda Üretimi İçin Globalgap Eğitimlerinin İncelenmesi” Projesinin yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Afyonkarahisar Şubesi tarafından hazırlanan ve Meyvecilik Araştırma İstasyonu’nun da ortak olduğu “GÜVENİLİR GIDA ÜRETİMİ İÇİN GLOBALGAP EĞİTİMLERİNİN İNCELENMESİ” adlı, 2012-1-TR1-LEO03-39361 numaralı proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Projenin uygulama çalışmaları öngörülen takvim doğrultusunda devam etmektedir.

Bu proje ile Avrupa’da ki GLOBALGAP uygulamaları özellikle Almanya’da 15 gün süre ile yerinde görülmüş, ayrıca ülkemizdeki uygulamalar konusunda Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu konu uzmanlarınca bu konuda eğitimler verilmiştir. Projeye kuruluşumuzdan Ziraat Yüksek Mühendisleri; E.Murat DOLUNAY, İsmail DEMİRTAŞ, Erol KÖSE ve Hakkı KOÇAL katılmıştır. Proje kapsamında yurt-içi ve yurt-dışı eğitim faaliyetleri devam etmektedir” denildi.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...