Her dört çiftçiden biri tarımdan vazgeçti

6 Eylül 2012 18:20

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, çiftçinin AKP iktidarı dönemi boyunca her üründe yüksek girdi fiyatları yüzünden her yıl zarar eder hale geldiğini belirterek; “Bugün her dört çiftçiden biri tarımdan vazgeçer duruma gelmiştir” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, AKP’nin tarım politikasını eleştirdi. Çiftçilerin banka kredileri ile borç yükü altına sokulduğunu ifade eden Başkan Cevat Gençay; “AKP'nin yanlış tarım politikaları Türkiye'nin milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.Türk çiftçisi, AKP iktidarı dönemi boyunca her üründe her yıl zarar ediyor. Her dört çiftçiden biri tarımdan vazgeçti. Bugün Türk çiftçisi artık topraklarını ekemez, ürünlerini satamaz hale geldi.

TÜRK ÇİFTÇİSİNİN YABANCI

BANKALARIN İPOTEĞİ ALTINA GİRDİ

Türk çiftçisinin elindeki varlıklar, özellikle de yabancı bankaların ipoteği altına girdi. AKP iktidarının uyguladığı politikalar sonucu çiftçilerimiz bugün kendi tarlasında maraba durumuna düşürülmüş ve karnını doyuramaz hale getirilmiştir. Ürünlerini satamaz, hatta hasat edemez halde, seralar boş tutuluyor.

ÇİFTÇİNİN ARTIK TAHAMMÜLÜ KALMADI

AKP iktidarının Türk çiftçisine zulmü taşınamaz noktaya gelmiştir. Çiftçinin artık tahammülü kalmamıştır. Ekilemeyen tarlalar, mülkiyeti yabancıya giden tarım alanları, ülkemizin geleceği açısından bir milli güvenlik sorunudur ve suçlusu iktidardır. Hükümeti şiddetle kınıyoruz. Çiftçilerimizin sorunlarına kulak vermesini, çiftçilerimize acımasını, merhamet ve şefkat göstermesini diliyoruz.

“MİLLETİN EFENDİSİ HACİZ KISKACINDA”

Çiftçilerin Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları, faizlerle katlanarak astronomik rakamlara ulaştı. Girdi maliyetlerini karşılamak için bankalardan çektiği kredi borçlarını ödeyemeyen ve faiz yükü altına giren birçok çiftçinin borçları astronomik rakamlara ulaştı

“KAPANAN KOOPERATİF SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Yılın ilk sekiz ayında ülkemizde kapanan işyeri sayısı geçen yılın eş dönemine göre yüzde 33 artışla 37 bini aştı. Aynı dönemde kapanan şirket ve kooperatiflerle birlikte toplam sayı 33 bini geçti. Temmuz ayında kurulan şirket ve kooperatif sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.4 artışla 4 bin 263’e yükselirken, kapananların sayısı yüzde 9.5 artarak 850 oldu. Aynı dönemde kurulan ticaret unvanlı işyeri sayısı yüzde 14.7 artışla 4 bin 81'e, kapanan iş yeri sayısı da yüzde 27.5 artarak 3 bin 50’ye ulaştı” dedi.

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...