Girişimcilik potansiyeli ortaya çıkarılacak

14 Ağustos 2013 16:01

TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu önemli bir projeye imza atıyor. BAKA’nın destekleyeceği proje kapsamında kadın girişimciler tespit edilerek yönlendirme ile iş hayatına kazandırılacak.

TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KAGİK) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na sunduğu “Kadın Girişimciliği Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması: Durum Tespiti ve Yönlendiricilik” isimli proje Doğrudan Faaliyet Destekleri alanında kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında, kadın girişimciler ortaya çıkarılıp, yönlendirilerek iş hayata kazandırılacaklar. Proje hakkında bilgi veren KAGİK İcra Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, projede SDÜ’den öğretim üyeleriyle çalışarak tespitlerin yapılacağını bildirdi.

BÖLGEDEKİ KADIN GİRİŞİMCİLERİN VARLIĞI TESPİT EDİLECEK

Bu projedeki amaçlarının kadın girişimciliği potansiyelinin ortaya çıkarılarak durum tespiti ve yönlendiricilik yapmak olduğunu belirten Çağlar, şunları söyledi; “Bu amaç doğrultusunda Isparta kırsalını temsilen bir ilçe ve bir belde seçilmiştir. Söz konusu bu mahalli alanlar seçilirken ilgili mahalli idari birim yöneticileri ile yapılan görüşmeler neticesinde yöredeki kadın girişimciliği potansiyelinin varlığını işaret etmeleri etkili olmuştur.

MARKA DEĞERİ OLUŞTURULACAK

İlk olarak, araştırma evreninin sosyo-ekonomik durumu ve literatür incelemesi, anketin hazırlanması, pilot çalışma ve projenin araştırma evreni mahalli idare birimi yöneticilerine tanıtımı yapılması planlanmaktadır. Sonrasında araştırma alanını temsil eden girişimci kadınların Nallıhan örneği ile karşılıklı öğrenme-iletişim ziyaretleri yapılacak ve ortaya çıkabilecek en az birer ürün için marka değer oluşturma faaliyetleri yapılacaktır. Isparta Merkez’de 5 gün süreli iki farklı (IYAŞ AVM ve Valilik Önü) sergi ve tanıtım yapılacaktır. Son olarak; Nihai rapor hazırlanması ve “Bölgede Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesi Üzerine Yapabileceklerimiz” konulu bir çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır. Sonuç toplantısı ve sonuçları ilgili Mahalli idare birimi yöneticileri ve basın ile paylaşılacaktır” dedi.

 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...