“Eşi, çocuğu memur olanlar AKP’den korktuğu için partimize gelemiyorlar!”

16 Ağustos 2013 16:11

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, insanların çoğunun aslında mecburiyetten AKP’ye yakınlık gösterdiğini, oy verdiğini bildirdi. Eş ya da çocuğun memur olmasından dolayı iktidar partisinin karşısında duramadıklarını belirten Güzelcan, “Ancak bunu yıkıyoruz. Yıllardır kadın kolları örgütümüz olmayan birkaç ilçemiz şu an il merkezinden daha fazla kadınla toplanıp görüntü verebiliyorlar” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, 2014 yerel seçimlerini kazanabilmek için örgütüyle birlikte bugüne kadar yapılamayanları yaptıklarını ifade etti. Şu anda AKP, MHP ve CHP içinde en çok kendilerinin çalıştığını dile getiren Güzelcan, “Seçim kadınsız kazanılmaz. Bunun farkındayız. Diğer partilerin kadın kolları yerinde sayarken biz yapılamayanları yapıyoruz” dedi.

SANDIĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Öte yandan CHP’nin barışı, kardeşliği ve ilerlemeyi isteyen bir parti olduğunu ifade eden Güzelcan, şunları söyledi; “Bizim amacımız partimizde kadınları ön plana çıkarmak. Kadın örgütü olmayan ilçelerimizde bu örgütleri oluşturarak, kurulacak komitelerde önümüzdeki yerel seçimlerde kadınlarımızın aktif rol almasını sağlamak istiyoruz. Kadınlar olmadan seçimlerin kazanılmayacağını iyi biliyoruz. Kadın Kolları olarak örgütlenmeyi güçlendirerek, hedefimize ulaşmaya çalışacağız. Ayrıca Kadın Kolları olarak sandığa sahip çıkmamız gerekiyor. Sandık görevlilerinin yedeklerle birlikte seçilmesi gerektiğini arkadaşlarımıza iletiyoruz. Geçtiğimiz seçimde böyle bir sorun yaşanmıştı, yerel seçimlerde sandık başında böyle sorunlar yaşanmayacak.

AİLE TOPLUM BASKISINI KIRACAĞIZ

Diğer taraftan İl ve ilçelerde kadınlarımıza özgü projeler üretmek istiyoruz. Onların sorunlarına çözüm aramak istiyoruz. Çalışan aileler için çocuklarını bırakabilecekleri yerleri araştırıyoruz. Kadınlarımızın siyasette önde olmamasının en büyük sebebi aile ve toplum baskısıdır. Yaptığımız toplantılarda gördüğümüz kadar kadınlarımız eşi ya da çocuğu memur olduğu için partiye girmek istemiyorlar. Memuriyet çoğu kadınlarımıza engel oluyor. Bazen de erkekler eşlerinin partiye gitmesini istemiyor.

ULUBORLU’DA BÜYÜK BİR TABUYU YIKTIK

Uluborlu’da yıllardır kadın örgütümüz yoktu. 2 ay önce kadın örgütümüzü oluşturduk. Kendileri çok başarılı işlere imza attılar. Anneler ve babalar günü, iftar programları düzenlediler.  Ayrıca öğrencilere yardım faaliyetlerinde bulunuyorlar. Bütçelerini de çok iyi oluşturdular. Toplandıkları zaman gerçekten biz mahcup oluyoruz, çünkü il merkezinde o kadar sayı bulamıyoruz. Uluborlu İlçe Kadın Kolları başkanımız emekli bir öğretmen. Halkla diyalogu da çok güzel. İyi işler yapıyorlar. Her ay ilçelerimizde toplantılar gerçekleştireceğiz. Kadın örgütünün her alanda aktif rol almasını sağlamaya çalışıyoruz.

BEN DE BASKIYA MARUZ KALMIŞTIM AMA KIRDIM

Baskıyı yaşanmış örneklerle değiştirmek istiyoruz. Ben bu konuda kendimi örnek verebilirim. Muhtar adayı olduğumda eşim çok destek oldu. 3 aday varken aday sayısı 9’a çıktı. Oylar bölünmesine rağmen 800’ün üzerinde oy aldım. O dönemde eşime birkaç kişi ‘bayandan muhtar mı olur?’ şeklinde görüşlerini iletmiş. Ama ben yılmadan çalıştım ve şansımı denemek istedim. Sonuçta CHP Kadın Kolları başkanlığına aday oldum.  Daha önce partimizin ilçe yönetimi ve kadın kollarında çalışmıştım. Tecrübeli olmam nedeniyle kendime güvendim. Ayrıca insanlarla sosyal ilişkim güzel. Bu şekilde CHP Kadın Kolları başkanı oldum.

Güler yüz ve tatlı dille baskı ortamını kırmaya başladık. Yenişarbademli’de bir örgütümüz yoktu. Bir toplantı yaptık. 300 kişi bu toplantıya katıldı. Oradan bir başkan seçtik. Kendisi de çalışmalarına devam ediyor.

BASKILARI KIRINCA GERÇEK OY ORANIMIZ ORTAYA ÇIKACAK

Kadın Kolları örgütü olmayan 3 ilçemiz kaldı. Şarkikaraağaç, Sütçüler ve Gelendost var. O ilçelerde de kadın kolları örgütümüzü kurmak istiyoruz. Baskıları kırdığımız zaman CHP’nin gerçek oy oranı ortaya çıkacak ve bu şekilde belediye başkanlığı seçimini kazanacağımızı düşünüyoruz. Sokaklarda insanlarla görüştüğümüzde partisi fark etmeksizin ‘Lütfü Çakmakçı adayınız ise oyumuz size’ diyorlar.

ATABEY İÇİN BAYAN

BAŞKAN ADAY ADAYI

Son olarak Atabey İlçesi için Belediye Başkan Aday Adaylarının Zübeyde Silleli (esnaf) olduğunu ifade eden Güzelcan, “İlçelerimizde de bayanlarımıza ağırlık vermek istiyoruz. Örneğin Gönen ve Atabey’de bayan başkan aday adaylarımız var. Kadınların da siyasette rol alabileceğini bir şeyler yapmak istediğini göstermek istiyoruz” dedi. Ayrıca Belediye Meclis Üyesi aday adayı bayanların da şekillenmeye başladığını ifade eden Güzelcan, isimleri şu şekilde açıkladı;

“Leyla Havva Güzelcan (İl Kadın Kolları Başkanı), Sevgi Kürkçü (Kadın Kolları Eğitim Sekreteri), Semiramis Zehra Karataş, Hacer Özen, Şükran Çöleri, Sabriye Aydın, Handan Baygın, Funda Karslıoğlu.”

 

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...