Isparta’da kentsel dönüşüm başlıyor

16 Ağustos 2013 16:13

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın da katılacağı “Kentsel Dönüşüm Zirvesi Isparta” bilgilendirme programı 19 Ağustos Pazartesi günü Barida Hotel’de düzenleniyor. Dönüşümün 3. dalgasında Isparta’da yer alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesini başlatıyor. 3. dalgada 45 ilde 335 riskli kamu binası ile 90 bin konutun yıkımı yapılacak. Tören kapsamında canlı bağlantı yapılarak 45 ildeki riskli binaların yıkımına aynı anda başlanacak. Yıkımlar Isparta’nın da içinde bulunduğu Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yalova'da gerçekleştirilecek.

PATLATMALI YIKIM TAMAMEN “TÜRK İŞİ” OLACAK

Üçüncü dalgadaki yıkımlar, geçen yıl 5 Ekim'de İstanbul Sarıgazi'de yapılan patlatmalı yıkımdan farklı olacak. Bu kez tek tarafa yatırma yöntemi yerine olduğu yere çökertme tekniği uygulanacak. Bu, aynı zamanda, hem patlayıcıların üretimi hem de teknik açıdan dışarıdan danışmanlık hizmeti alınmadan, tamamen Türk ekiplerce yapılan ilk patlatmalı yıkım olacak. Patlatma sırasında binalardan etrafa moloz sıçramaması için patlayıcı yerleştirilen kolonlarla yapıların dış cephesi tel ve koruyucu malzemeyle sarılacak. Ayrıca çevre binalarda oturanlara da broşür dağıtılarak, yıkımların yapılacağı gün bölgeyi boşaltmaları konusunda uyarılacak. Yıkım sırasında çıkacak toza ise itfaiye ekipleri su püskürterek müdahale edecek.

 

Bu haber 887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...