Yalvaç Belediye Meclisi Hoparlörle yayını sınırladı

7 Eylül 2012 19:15

Yalvaç Belediyesi Meclisi aylık olağan toplantısını 5 Eylül 2012 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Meclis Salonunda Belediye Başkanı Tekin Bayram başkanlığında saat 20:30’da başlayan toplantıya on meclis üyesi katıldı.

Gündemde Sokak, çevre ve cephe düzenlemesi çerçevesinde ilçede bulunan evlerin cephe boyalarının yapılması konusu görüşüldü.  Yine madde hakkında bilgi veren başkan bu kapsamda Kaş Mahallede ve Görgü Mahallede çalışmaların sürdüğünü, Kaş Mahallede sürdürülen proje nedeniyle maliyetin alınan ödenekten karşılandığını ancak Görgü Mahallede böyle bir proje olmadığı için maliyet mülk sahiplerinden karşılandığını, ancak apartmanlarda sorun yaşadıklarını, üç kişilik bir binada iki kişi bedelini ödemeyi kabul ederken birinin kabul etmediğini, bu nedenle meclis kararı alınıp mecburiyet getirilirse, ki İmar Yasasının belediyelere bu yetkiye verdiğini, bu sorunların aşılmış olacağını ifade etti.  Başkan ayrıca tüm kenti kapsayacak olan bu dış cephe boyama işine belediyeye ait rampalı çarşı ve Belediye binasın yeniden ve resmi kuruma yakışır şekilde boyamakla başlanacağını söyledi. Görüşmenin ardından yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise Sakin Şehir unvanı alan ilçede sesli anons sisteminde düzenlemeler yapılması konusu görüşüldü. Konu hakkında söz alan meclis üyeleri sistemden sürekli anons yapılmasının çok rahatsız edici olduğunu hele hele market reklamlarının yada kayıp hayvan anonslarının bir şehre yakışmadığını belirttiler. Bunun üzerine Başkan’da aynı şekilde rahatsızlığını ifade ederek bundan sonra sadece resmi ilanların, o da haftanın belli günlerinde olmak kaydıyla yapılmasını, bunun dışında da sabah tarih vererek yapılan açılış anonsunun, cenaze ilanlarının ve pazartesi günleri Pazar duası dışında ilan yapılmaması teklifini sundu. Teklif meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Eylül ayı meclisi, bir sonraki toplantının 3 Ekim 2012 Çarşamba günü yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...