“Fethullah Gülen hareketine yakın biriyim”

17 Ağustos 2013 13:01

Isparta Valiliği görevinden Ramazan Bayramı sonrasında yaş haddinden emekli olan ve yaşamına bir Ispartalı olarak devam edeceğini açıklayan Memduh Oğuz, kendisiyle ilgili ilginç bir detayı kamuoyuyla paylaştı. Oğuz, “Fethullah Gülen hareketine yakın olan birisiyim. Ama tüm inanç gruplarına da yakınım. Aynı zamanda gerçek bir Atatürkçüyüm” dedi.

Ulusal Kanal’da yayın yayan BEYAZ TV de yayınlanan Objektif programında Yeni Türkiye –Eski Türkiye konulu söyleşide Barla’da geçtiğimiz günlerde restore edilerek açılan Saidi Nursi’nin  kaldığı evle ilgili görüntüler yayınlandı ve emekli Vali Mmeduh Oğuz’da telefonla söyleşiye katılarak görüşlerini açıkladı.  

Valilik görevinin sonlarına doğru Ispartalı Memduh Oğuz olarak gerçekleri konuşacağını, söyleyemediklerini söyleyeceğini belirterek kamuoyunda merak uyandıran Memduh Oğuz, dediği gibi kendiyle ilgili önemli bir detayı gün yüzüne çıkardı. Emekli olduktan sonra Isparta’da yaşamına devam etme kararı alan Oğuz, ilk olarak Saidi Nursi ile ilgili son zamanlarda tartışılan “Saidi Nursi’nin Isparta’da sürgündeyken kaldığı evin kamu kaynaklarınca onarılması doğru mu yanlış mı?” sorusuna açıklık getirdi.

EN AZ 5 MİLYON KİŞİNİN SAYGI DUYDUĞU BİR İSİM

İnsanların öncelikle kiminle muhatap olduğu bilmesi gerektiğini ifade eden Oğuz, “Türkiye’nin son 40 yılında kritik görevlerde bulunmuş bir kardeşinizim. Örneğin Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan saygı kimsenin tekelinde olamaz. Bir şehit torunuyum. Türkiye’de minimum 5 milyon kişi Saidi Nursi’ye saygı duyuyor. 5 milyon kişiyi elinizin tersiyle itemezsiniz. Devlet ‘kamu kaynaklarıyla Saidi Nursi’nin evini onaracağım’ demiştir. Bu birlik ve beraberliğe saygıdır. Şahıs kaynaklarıyla yapsaydık, birlik ve beraberliği sağlama imkânı bulamazdık” dedi.

FETHULLAH GÜLEN HAREKETİNE YAKIN BİRİSİYİM

Öte yandan bir soru üzerine Fethullah Gülen hareketine yakın biri olduğunu açıklayan Oğuz, aynı zamanda yeni Türkiye’nin nasıl bir ülke olması gerektiği konusuna da açıklık getirdi. Oğuz “Ama tüm inanç gruplarına da yakın biriyim. Aynı zamanda gerçek Atatürkçüyüm. Onu en iyi tanıyan insanlardan biriyim aynı zamanda. Yeni Türkiye dayatmalardan uzak bir ülke olacak artık. Yeni devlet vatandaşıyla kavgalı olmayacak. Saidi Nursi’yi ayaklar altına alamazsınız. Isparta’nın kalkınması açısından senede 1 milyondan fazla insan Isparta’ya geliyor. 8-10 senesini sürgünde Isparta’da geçirmiş, bir iz var. Bu olay Isparta’nın sosyal, ekonomik hayatında çok önemli. Saidi Nursi Isparta’nın değerlerinden biridir. Sol düşünceli, Saidi Nursi’ye karşı olan çok yakın ahbaplarım da var benim. Bir adam hem dindar hem Atatürkçü olabilir. Hiç kimse birini kalıba sokma hakkı yoktur. Ben Cumhuriyetin istediği manada Atatürk’ü bilen bir Atatürkçüyüm. Boğazından haram geçmemiş bir Türk idarecisiyim” şeklinde konuştu. 

Bu haber 949 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...