Eğirdir’e İstanbul Sosyete Pazarı açıldı

19 Ağustos 2013 16:12

Eğirdir Belediyesi Liman Sosyal Tesisleri’nde İstanbul Sosyete Pazarı açıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Gevrek’in yanı sıra çok sayıda esnaf ve vatandaşlar da katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan esnaflar, Eğirdir’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler. Esnaflar, vergiye tabi olduklarını hatırlatarak, yaptıkları ticaretten devlete her türlü katma değer vergisi ödediklerini belirttiler. Eğirdir Belediyesi Liman Sosyal Tesisleri içerisinde ücreti mukabilinde yer imkânı sağlayan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür eden esnaflar, açılışa katılan İlçe Kaymakamı Dr. Yılmaz ve İl Müdürü Murat Gevrek’e de teşekkürlerini ifade ettiler.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, açılan pazarın Eğirdir’e hayırlı uğurlu olmasını diledi. Eğirdir’de gelişmelerin hızla arttığını belirten Başkan Özmeral, “Bu gelişmeleri gören esnaflar, halkın istediği şekilde kıyafet, hediyelik eşya, ayakkabı ve çeşitli giyim eşyalarını ilçemize getirerek satmak istediklerini belirttiler. Belediye olarak biz de kısa bir zaman dışarıdan gelen esnaflara imkân tanıdık. Belediyemize müracaat eden bütün esnaflarımıza imkân tanımaya devam edeceğiz. Eğirdir’e gelen bütün herkes bize yani Belediyemize birer emanettir. Kucağımız herkese açıktır. Halkımız bu gibi faaliyetlerden fazlasıyla hoşlanmaktadır. Dışarıdan gelen esnafların da Eğirdir’e faydaları olduğu görülmektedir.” dedi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Gevrek de bir konuşma yaparak, “Ticaret olan her yerde bereket vardır. Dışarıdan gelen esnaflar kazanıyor, içerdeki esnaflar kazanmıyor diye bir olay söz konusu değildir. Herkesin nasibi ayrıdır. Eğirdir’imize ayrı bir renk ve hareketlilik gelmiş, hayırlı olsun.” dedi.

Son olarak bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in ve İl Müdürü Murat Gevrek’in konuşmalarını tasdik ederek, “Anlatılanlara ve konuşmalara aynen katılıyorum. Bugün burada güzel bir Pazar açıldı. İlçemize hayırlı olsun. Bu pazarın çeşitlenmesi gerekir. Ayda bir kitap pazarı, hediyelik eşya pazarı, giyim pazarı, ayakkabı pazarı gibi sektörlerde de pazarlar ilçemizde açılmalıdır. Eğirdir’e ne kadar çok kişi gelirse, ilçemize ve hepimize faydası olur.” dedi.

Açılış kurdelesi kesildikten sonra pazarı gezen heyet, çeşitli kıyafetlerin ve zengin çeşidin bulunduğu pazarda esnaflara hayırlı işler dilediler. Başkan Özmeral, açılan pazarda bütün esnafların tezgâh açabileceğini belirterek, Eğirdir’deki esnafların da isterlerse bu pazarda rahatlıkla tezgâhlarını açabileceklerini ve satış yapabileceklerini ifade etti. Başkan Özmeral, “Eğirdir’imiz herkese yeter” dedi.

 

 

 

Bu haber 3120 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...