İlkokula kaydolan öğrenci sayısı düşüyor

19 Ağustos 2013 16:16

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta’da uzun bir süre okul binasına ihtiyaç duyulmayacağını bildirdi. Çünkü 1. sınıfa kaydolan öğrenci sayısında ciddi anlamda bir düşüşün yaşandığını ifade eden Can, ‘’Geçen yılki oranlara bakıldığında düşüş oldukça fazla. Böyle giderse okula kaydedecek öğrenci bulmakta zorluk çekebiliriz’’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, liseler ve ilkokuldaki okullaşma oranlarını kamuoyuyla paylaştı. Aynı zamanda öğrenci sayıları bakımından da Isparta’yı ortaya koyan Can, ‘’Geçen yılki rakamlara baktığımızda liselerde okullaşma oranımız yüzde 117 olarak gerçekleşti. Daha önceki sistemde lise zorunlu eğitim kapsamında değildi. Ancak artık zorunlu oldu. Zorunlu olmasıyla lisedeki öğrenci sayılarında bir artış olabilir. Ama Isparta’daki aileler okul konusunda oldukça duyarlı. Önceki sisteme göre yeni sistem arasında çok fazla öğrenci farkı olacağını düşünmüyorum’’ dedi.

BAKANLIĞIN İSTEDİĞİ HEDEFİN DE ÜZERİNDEYİZ

Öte yandan devam eden okul inşaatlarının da bulunduğu bildiren Can, şunları söyledi: ‘’ Okullarda derslik sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Isparta’da genel liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısı 20, meslek liselerinde ise bu sayı 22. Bakanlığın öngördüğü rakamların altındayız. Derslik sayımızı artırdığımızda talebi çok iyi bir şekilde karşılarız.

UZUN SÜRE OKUL BİNASI SIKINTISI YAŞAMAYIZ

Isparta’da uzun bir süre yeni bir okula ihtiyaç olmayabilir. Çünkü nüfus ve 1. sınıfa kayıt olan öğrenci sayısında düşüş var. Gittikçe bu sayı düşüyor. Isparta’da 84 bin öğrenci var. Daha önceden okul anlamında ciddi yatırımlar yapılmış. İlkokul ve ortaokul olarak ayırmamıza rağmen ilkokulda derslik başına düşen öğrenci sayısı 18, bakanlığın hedeflediği rakam ise 24. Biz bakanlığın hedefinin altındayız. Bu da Isparta için iyi bir durum. Okullar yapılırken bazı mahallere fazla yapılıp, bazı mahallere eksik yapılabiliyor. Ya da mahallenin nüfusunda yaşanan artış oradaki okulun yetersiz kalmasını sağlayabiliyor. Bu yüzden bazı okullarımızda mevcut fazla ama bazı okullarımızda da sınıf oluşturulamayacak kadar düşük.

İLKOKULU KENDİMİZ YAPIYORUZ

Ayrıca yeni inşaat halinde olan okullarımız var. Yeni ilkokul yapılması yönünde talebimiz var. 17 liseyi yatırım programına alınması için bakanlığa bildirdik. Liseler için bakanlıktan onay çıkması gerekiyor. Ancak ilkokulu biz kendimiz yapabiliyoruz. Onun için bir sıkıntı yok.’’

Bu haber 1012 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...