Zabıta Trafik Birimleri Denetimini Sürdürüyor

20 Ağustos 2013 16:03

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi, Karayolları Taşımacılığı Yönetmeliği ve Zabıta Müdürlüğü Servis ve Ticari Taksi Yönetmeliği’ne istinaden S, C ve T plakalar ile fabrikalara ait öz mal araçları ile otogar şehirlerarası yolcu firmalarına ait şehir içi servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda güzergâh izin belgesi, ticari taksiler için taşıma belgelerini kontrol eden Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi uygunluğu bulunmayan konularda gerekli yasal işlemlerini uyguluyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda uygulamalarını sürdüren Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi, personel servisi (S), öğrenci servisi (C), ticari taksi (T) plakalar ile diğer araçlarda görülen eksiklikler karşısında birincisinde 183 lira, ikincisinde iki, üçüncüsünde 3 kat para cezası ve dördüncüsünde ise araçlara 15 gün ticaretten men cezası uygulanması yönünde yasal işlem uygulanması için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor. İlgili araçlarla ilgili 5.sinde ise plakaların belediyeye irat kaydı yapılıyor.

Yine yapılan uygulamalar çerçevesinde 16 yaş üzerindeki araçlarında değişiklik yapmayanların da güzergah izin belgesi tanzimi yapılmıyor. 2 yıl üst üste belgesi olmayan araçların da yine plakaları irat kaydediliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, denetimlerin süreceğini ve bu konuda gerek araç sahiplerine, gerekse sürücülerine istenen kurallara uygun davranmaları noktasında uyarılarda bulundu.

 

Bu haber 1434 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...