Kerevit 17 lira, İsrail sazanı 1.10 lira

7 Eylül 2012 19:20

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nde kerevit 17 liraya kadar satışa sunulurken İsrail sazanı (Çim sazanı) 1.10 liradan balıkçılardan alınıp işlendikten sonra Irak’a ihraç ediliyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Merkez Balıkçılık Kooperatifi’ni ziyaretinde Başkan Yaşar Binatlı ve üyelerin bazı isteklerinin yerine getirilmesi için de talimat verdi.

Başkan Özmeral, Eğirdir Gölü’nün yavaş yavaş eski haline dönüşmeye başladığını belirterek balıkçıların da bereketli günler geçirdiğini söyledi. Eğirdir Gölü’nden avlanan su ürünlerinin ihracatında artış gözlendiğini belirten Başkan Özmeral, istakoz yani kerevitin her geçen yıl daha da artarak değerlendiğini söylerken, 17 liraya kadar alıcı bulan kerevitte artık hiçbir hastalığın kalmadığını duyunca mutlu oldu.

Başkan Özmeral, yıllardır Eğirdir Gölü’nden avlanması yasak olan sazan balığının Eylül ayından itibaren serbest bırakılmasının da çok sevindirici olduğunu belirterek, “Avlak ihalesi yapıldıktan sonra halkımızın çapak olarak bildiği sazan balığını balıkçılarımız yakalayacak ve halkımız da yıllardır hasret kaldığı gölümüzün sazan balığını sofralarına taşımış olacaklar. Balıkçılarımıza şimdiden bol kazançlar ve bereketler diliyorum” dedi.

Kooperatif Başkanı Yaşar Binatlı da Başkan Özmeral’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Başkanımız zaman zaman kooperatifimizi sağolsun ziyaret eder. Bizleri boş bırakmaz halimizi hatırımızı sorar isteklerimizi yerine getirmeye çalışır” dedi.

Kerevitin %90’nına yakının yurtdışına ihraç edildiği açıklandı.

Başkan Özmeral, balıkçılar tarafından gölden tutulan kerevitleri ve balıkları da balıkçılarla birlikte inceleme fırsatı buldu.

 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...