Bakan Yardımcısı Balta Soruları cevapsız bıraktı

20 Ağustos 2013 16:06

Isparta’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm zirvesi için Isparta’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Valilik ziyareti sırasında gazetecilerin sorduğu sorulara cevap veremedi! Balta, daha çok ulusal gündemle alakalı değerlendirmelerde bulunurken Isparta’nın çevre ile ilgili en önemli iki problemi hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kentsel Dönüşüm Zirvesi çalıştayına katılmak üzere dün ilimize geldi. İlk olarak Gümüşgün Beldesini ziyaret eden Balta daha sonra Vali Vekili Niyazi Can’ı makamında ziyaret etti.

“KOLTUK İŞGAL ETMEK İSTEMEM”

Bakan Yardımcısı Balta’yı Valilik makamında ağırlayan Can, Balta’nın talebi üzerine yanına oturmasını istedi. Ancak Can orasının Vali’nin koltuğu olduğunu ve işgal etmek istemediğini belirtti. Bunun üzerine Balta, kendisinin vali vekili olduğunu ve bu sebeple oturabileceğini söyledi. Can da bunun üzerine valinin misafirlerini ağırladığı yerdeki koltuğuna oturdu.

MORALLİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Bakan Yardımcısı Balta’yı Isparta’da görmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Vali Vekili Can, “Kendisi ilk olarak Gümüşgün’e geldi. Beldemizin güzel bir örneği olarak birlik ve beraberliği yerinde inceleyerek bize moral verdi. Bu moral ülkemiz ve Ispartamız için birlik, beraberlik ve dayanışmanın güzel bir örneği olacağı inancındayız” dedi.

FARKLI MEZHEPLER BİR ARAYA GELMİŞ

Bakan Yardımcısı Balta ise Gümüşgün Beldesi’nin belediyelikten düşmemesi için oradaki bir köyün mezhepsel farklılıklar olmasına rağmen belde sınırları içine girmesini önemli bir birliktelik olarak gördüklerini bildirdi. Farklı mezhepteki insanların birlikte, kardeşçe yaşayabileceğinin en güzel örneğinin Isparta’da sergilendiğini ifade eden Balta, “Türkiye’de küresel güçlerin oynamaya çalıştığı oyunları bozan en güzel örneklerden bir tanesidir. Türkiye’de 76 milyon insan kardeşçe yaşadı, bundan sonra da yaşar. Önemli olan siyasi görüşleri ne olursa olsun, ortak hedef al bayrağın altında yaşamak isteyen, bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkes bizim kardeşlerimizdir. Bu birlikteliği herkes görmeli” dedi.

ISPARTA AZ BETONLAŞAN BİR İL BU DA BENİ MUTLU ETTİ

Öte yandan Çevre ve Şehircilik anlamında da bakıldığı zaman Isparta’nın diğer illerden daha az betonlaştığını gördüğünü belirten Balta,” Bu da bizim için sevindirici. Özellikle Gümüşgün Beldesi, tamamen doğal bir güzelliklerin içerisinde. Fiziki yatırımlar ne kadar yetersiz de olsa doğal güzellikler bozulmamış” diye konuştu.

BİZ İNSANLARI ENKAZIN ALTINA GİRMEDEN KURTARMAK İSTİYORUZ

Diğer taraftan Isparta’ya kentsel dönüşümle alakalı bir toplantıya katılmak üzere geldiğini ve bu toplantının çok önemli olduğunu dile getiren Balta, şöyle devam etti; “Biz insanlarımızı enkaz altında değil, enkaz altına girmeden kurtarmamız lazım. Enkaz altında kurtarmak bir başarı değildir. Binalarımızın, fiziki mekânlarımızın sağlıklı ve güvenli olması gerekir. Sosyal devlet anlayışı ile vatandaşlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak, kollamakla görevliyiz. Türkiye’de 6.5 milyon konut riskli bir alan içerisinde ve riskli yapılar. 20 yıl içerisinde hem insanlarımızın vereceği destekle birlikte yerel belediyelerin taşın altına eline koymasıyla bu işi gerçekleştirmemiz lazım.

ENERJİ SAVURGANLIĞI OLAN BİNALAR DA YIKILACAK

Afet Riski Taşıyan alanlarla alakalı bir yasa çıktı. Bu alanların tekrar gözden geçirilip, enerji savurganlığı olan binaların yıkılarak, yeniden yapılması sağlanacak. Ülke olarak 60 milyar dolar civarında dışarıdan enerji alıyoruz. Bu konuda dışa bağımlılığımız var. Bunu önlemek için yeni yapılacak ve eski binalarda gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.”

SAV KASABASININ KOKU PROBLEMİNİ CEVAPSIZ BIRAKTI

Son olarak açıklamasının ardından gazeteciler Bakan Yardımcısı Balta’ya merak ettikleri soruları yöneltti. İlk olarak Sav Kasabası’nda yıllardır devam eden koku problemiyle alakalı bakanlığa bir proje sunulduğunu ve bunun ne aşamadığı sorusunu yanıtlayan Balta, “Müjdelerle değil, gerçekleşebilecek, insanlarımızın yararına olacak her türlü projeye destek veriyoruz. Isparta’da bir takım ziyaretler yapacağız. Onun için şimdiden değerlendirmek erken olur. Ziyaretlerden sonra ilgili birimlerdeki arkadaşlarımızla görüştükten sonra Ankara’da yapabileceğimiz her türlü konuyu değerlendireceğiz. Bakanlığımız çevresel sorunları çözmek ve marka şehirler oluşturmak için var. Isparta adına yapılacak bir şey varsa değerlendiririz” dedi ve soruyu yanıtsız bıraktı!

ISPARTA’NIN KADERİNİ BELİRLEYECEK OLAN

KARACAÖREN BARAJIYLA İLGİLİ BİLGİSİ YOK

Isparta için önem arzeden bir diğer konu olan Karacaören Barajı’nın Antalya için içme suyu olarak kullanılacak olması ve Isparta’ya bağlı tarafında suyun kirletildiği kanısı oluştuğu için ilimizi büyük bir tehlikenin beklediği yönündeki soruya ise “Yeterli derece de bilgim yok. Bu konuyu cevaplayamayacağım” şeklinde yanıt verdi. Bakan Balta daha sonra AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etmek üzere Valilikten ayrıldı.

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...