“Yapan değil yıkan Başkan kazanır”

20 Ağustos 2013 16:08

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti İl Teşkilatı ziyareti sırasında bir belediye başkanında olması gereken başlıca özellikleri sıraladı. Balta, “Çevresel sorunlara eğiliyor mu? Kanalizasyon şebekesini ne kadar yapıyor? Sadece seçim zamanları şehre makyaj yapanlara bir sevgimiz ve sempatimiz oluyor. Ayrıca Afet riski taşıyan alanlarda yapan değil, yıkan belediyeler kazanır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Barida Hotel’de düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesine katılmak üzere dün Isparta’ya geldi. Toplantı öncesi bir dizi ziyaret gerçekleştiren Balta, partisinin İl Başkanlığına da kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

BELEDİYECİLİK GÖRSELLİKTEN İBARET DEĞİLDİR

Ziyarette ilk olarak AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, değerlendirmede bulundu. Isparta’nın 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını ve olabilecek bir afet öncesi tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Uzaktaş, “Belediyecilik olarak bu alanda ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor. Binalarımızda ciddi oranda sıkıntılar var.  Isparta’da bu konuda hassasiyetin oluşması gerekir ki, bir deprem anında fazla yara almayalım. Isparta’da bu konuda bir hassasiyet oluşması adına Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Muhammet Balta ilimize geldi. Isparta’nın çevre ve şehircilik alanındaki sorunları kendilerine aktarılacak ve bu konuda ne gerekiyorsa yapılması lazım. Bunun 2 ayağı var. Bir tanesi hükümet ve iktidar, diğeri ise yerel yönetimler.  Yerel yönetimlerin konuyu ciddiye alarak hareket etmesi lazım. Isparta’da oluşabilecek bir afette en az zararla ancak bu şekilde çıkabiliriz. Belediyecilik sadece görsellikten ibaret değildir. Belediyecilik aynı zamanda o şehrin sağlıklı yapılaşmasını hazırlamaktan ibarettir” diye konuştu.

AMBLEMLERİNE GÖRE BELEDİYE AYRIMI YAPMIYORUZ

Öte yandan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, bugüne kadar hükümet olarak hiçbir zaman belediyeleri amblemlerine göre ayırmadıklarını bildirdi. Hiçbir belediyeye “Bu bizdendir” diyerek koruyup kollamadıklarını ifade eden Balta, “Sayın Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde neler çektiğini herkes bilir. Yurtdışına dahi gitmesine müsaade edilmeyen bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. Tüm engellemelerine rağmen, belediyelerin gelirlerini o belediyeye harcamasına müsaade etmeyen zihniyete karşı, Sayın Başbakanımız İstanbul’da başarılı olmuştur. Sayın Başbakanımızın 2002 yılında iktidara geldiğinde ilk işi belediyeler arasındaki bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak oldu. Kendisi tüm belediyelerin eşit olduğunu söyledi. Tüm belediyelerin İller Bankası kesintilerinin aynı olması gerektiğini belirtti. Eğer belediyenin bir borcu varsa gelirin yüzde 60’ı belediyeye gidecek, yüzde 40’ı kesilecek. Bu AK Partili belediyeye de böyle, MHP’li, CHP’li ya da farklı bir partiden olan belediyeye de böyle” dedi.

HALKIN SEÇTİĞİ HERKESE SAYGIMIZ VARDIR

Halkın seçtiği belediye başkanlarının da kendi belediye başkanları olduğunu dile getiren Balta, “Çünkü halkımıza saygımızdan dolayı bunları kabul etmemiz gerekir. Sandıkta gerçekleşen milli iradenin, halkın karar verdiği insanlara bizim saygımız vardır. Ayrımcılık yapmıyoruz. Bu anlayışla 2002’den bu yana geliyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINDA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

Diğer taraftan yaklaşan yerel seçimler öncesi halkın kendini temsil edecek belediye başkanında araması gereken başlıca özellikleri de sıralayan Balta, şöyle devam etti; “Çevresel sorunlara eğiliyor mu? Kanalizasyon şebekesini ne kadar yapıyor? Sadece seçim zamanları şehre makyaj yapanlara bir sevgimiz ve sempatimiz oluyor. Ama altyapı görünmediği için bir şey anlam ifade etmiyor. Artık sağlıklı bir ortamda yaşamak istiyorsak, bir kentin kanalizasyon şebekesi hazır olmalı. Ayrıca o şehrin atık su arıtması olması gerekir. Bir kent kültürü oluşması için özellikle fiziki yapısı güvenlikli olmayan o binalardan şehri kurtarmamız gerekir.

YAPAN DEĞİL YIKAN BELEDİYELER KAZANIR

Tüm belediyelere getirdikleri projelerde ayrım yapmadan destek veriyoruz. Isparta’daki tüm belediyelerimizin proje üretmeleri gerekir. Artık ‘Ankara’ya gittim, para aldım’ devri kapandı. Para artık proje karşılığı çıkıyor. Proje yapan insanlar daha fazla para alırlar, daha fazla belediyesine hizmet ederler. Projelerde hiçbir engelleme yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Afet riski taşıyan alanlarda yapan değil, yıkan belediyeler kazanır. Vatandaşlarımızın korku içinde yaşamasına son vermemiz gerekir.”

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...