Sorularımız halen yanıtsız!

21 Ağustos 2013 15:57

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili İlker Yavuz, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya yöneltilen ve cevapsız bıraktığı soruları yazılı bir şekilde açıklama yoluna gitti. Ancak yazılı açıklamada da sorularımızın yanıtsız kaldığı görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın Isparta ziyareti sırasında gazetecilerin Sav Kasabası’nın yıllardır yaşadığı koku sorunu ve Karacaören Barajı’yla ilgili sorduğu soruları yanıtsız bırakmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili İlker Yavuz yazılı bir açıklama yaptı. Yavuz açıklamasında Göller Bölgesi Belediyeler Birliği Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nin çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Yavuz’un açıklaması şu şekilde: “İlimiz Gönen İlçesi Koçtepe sınırları içerisinde 40 hektarlık alanda kurulu olan Göller Bölgesi Belediyeler Birliği’ne ait Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nde 19 belediyeye ait atıklar bertaraf edilmektedir. Söz konusu tesisse bakanlığımızca 2000 yılında ‘çevresel etkileri olumlu kararı’ verilmiştir. Atıkları tesise taşıyan kamyonlar kabul edilirken, kontrol ve tartımları yapılarak kayıt altına alınmaktadır. Tesisin 1. lotu 2006 yılında kabule başlayıp 5 yılda dolarak 2. Lota 2010 yılında geçilmiştir. Tesise gelen atıkların üzeri günlük örtüyle kapatılıp, haşere oluşumunu önlemek için ilaçlama yapılmaktadır. Tesisin gaz drenaj sistemi bulunmaktadır. Ayrıca sızıntı sularının toplandığı sızdırmaz tabanlı havuz yapısı mevcuttur. Sızıntı suları Isparta Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırılarak bertaraf edilmektedir.”

BAKANLIK TÜBİTAK’LA ORTAKLAŞAÇALIŞIYOR

Öte yandan Antalya’ya içme ve kullanma suyu temin edilmesi amacıyla Karacaören Barajı’nın Isparta tarafında bulunan tesislerin kaldırılmasıyla ilgili olarak soru da Bakan Yardımcısı Balta tarafından yanıtsız bırakılmıştı. İlker Yavuz bu konuda da, “Antalya iline içme ve kullanma suyu temin edilmesi düşünülen Karacaören Barajı Özel Hüküm Belirleme Çalışması Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa sürdürülmektedir” açıklamasını yaptı.

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...