Başkanlığa aday isimler gün yüzüne çıkıyor

21 Ağustos 2013 15:59

2014 yerel seçimlerinde partilerini temsil edecek Başkan adaylarının isimleri kulislerde konuşulmaya başlandı. Buna göre öne çıkan isimler şöyle; AK Parti Altan Raşit Civan’ı, MHP Yusuf Ziya Günaydın’ı, CHP ise M. Lütfü Çakmakçı’yı aday olarak göstermesi bekleniyor.

2014 yerel seçimleri tüm Türkiye de olduğu gibi Isparta’da kıyasıya bir yarışa sahne olacak. Şu ana kadar sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi Belediye Başkan Adaylarını kamuoyuna duyurmuştu. MHP ile AK Parti ise henüz başkan adaylarını açıklamış değil. Ancak edinilen bilgilere göre diğer güçlü partilerin de adayları hemen hemen belli oldu.

AK PARTİ CİVAN’LA YARIŞACAK

Bugüne kadar adayı en merak edilen parti olan AK Parti. Özellikle geçtiğimiz hafta sonu Mevlid yemeği veren eski Isparta Belediye Başkanı ve bir dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürüten Altan Raşit Civan, AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde adayı olacağa benziyor.

MHP TEKRAR GÜNAYDIN DİYECEK

Öte yandan durumu merak edilen bir diğer parti olan MHP ise büyük oranda Yusuf Ziya Günaydın’la yoluna devam edecek. Özellikle son dönemde yaptığı başarılı çalışmalarla halkın sempatisini ve takdirini kazanan Günaydın, MHP’nin 2014 yerel seçimlerindeki kozu olacak.

CHP ÇAKMAKÇI’YA SONSUZ GÜVENİYOR

Diğer taraftan flash bir çıkış yapması beklenen CHP ise eski SDÜ Rektörü M. Lüftü Çakmakçı’yla seçime girecek. SDÜ’de görev aldığı süreçte beyefendiliğiyle ve yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Çakmakçı, CHP’nin adını Isparta tarihine kazımak için yarışacak.

SP ÇAKAN’LA ŞANS ARAYACAK

Isparta’nın sessiz ama hatırı sayılır bir oy potansiyeline sahip olan Saadet Partisi de Isparta Belediye Başkanlığına talip. Bu anlamda Süleyman Çakan’la yarışa katılacak olan Saadet Partisi de bu seçimlerde kendine oldukça güveniyor.

DP’DE DEDE SÜRPRİZİ OLABİLİR

Son olarak Isparta’da kemik oyu bulunan ancak gündeme pek sık gelmeyen Demokrat Parti’de de aday çalışmaları devam ediyor. Bu seçim döneminde kendi çıkaracakları adayla yola devam etme kararı alan DP’de sürpriz bir aday karşımıza çıkabilir. Son dönemde DP tabanı eski İl Başkanı Hüseyin Dede’yi Başkan adayı olarak görmek istediklerini dile getiriyor. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve halen daha aktif görevde olmamasına rağmen partisi adına sıkça Ankara yollarını aşındıran Dede, DP’nin 2014 yerel seçimlerinde Başkan Adayı olarak karşımıza çıkabilir.

ISPARTA 5 PARTİNİN ÇEKİŞMESİNE SAHNE OLACAK

Kamuoyu Isparta’nın, 2014 yerel seçimlerinde çok farklı bir ortama sahne olacağını düşünüyor. Adayların en güçlü olduğu dönem olarak addedilen 2014 yerel seçimlerinde ise kimin kazanacağını kimse kestiremiyor. Bazı kesimler bu sefer Isparta’nın iktidar partisi temsilcisini tercih edeceğini, bazı kesimler ise MHP’nin emin adımlarla yoluna devam edeceğini ifade ediyor. Kulislerinin en güçlü partisi ise CHP. Flash bir çıkış yapması beklenen CHP seçimlerde iddialı bir parti konumunda. 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...