Ulu Cami önünde Mısır Protestosu

22 Ağustos 2013 15:55

Gönüllü Kültür Teşekkülleri (Gül Platformu) adına Halil Elitok, düzenlenen basın toplantısında Mısır’da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yarın Ulu Camii önünde gıyabi cenaze namazı kılacaklarını ve ardından da dua edeceklerini belirterek herkesi davet etti.

Gönüllü Kültür Teşekkülleri (Gül Platformu) Mısır’da yaşananlara dikkat çekmek için yarın Ulu Camii önünde önemli bir etkinlik düzenliyor. Gül Platformu adına basın toplantısı düzenleyen Halil Elitok, Mısır’da; Halkın iradesini gasp eden, hukuku askıya alan, zalim darbeci yönetimin kadın, çocuk demeden yaptığı zorbalığı ve katliamı kınadıklarını ve tel’in ettiklerini bildirdi. Keskin nişancılarla kendi insanlarını avlayan, halkı toptan yaylım ateşine tutan bu vahşi darbecilerin zulmüne maruz kalan Mısırlı kardeşlerimizin acısını paylaştıklarını ifade eden Elitok, “Uluslararası kirli oyunların organizesi olan bu darbe olayı ve insanlık dışı katliam karşısında susan, her fırsatta insan hakları savunucusu görünen batı ülkelerinin ve saltanat derdinde zalim cuntaya destek veren Arap ülkelerini de kınıyoruz. Zulüm sürmez, Allah zalime mühlet verir affetmez.

ULU CAMİİ ÖNÜNDE TOPLANILACAK

Hepimiz Müslüman Mısır halkının yanında olmalıyız, onlar için dualar etmeliyiz. Bu amaçla; Yarın ikindi namazını müteakiben Ulu Camii önünde kılınacak gıyabi cenaze namazı ve yapılacak duaya tüm inananları bekliyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...