“Günaydın ehil kişilerle çalışamadı”

22 Ağustos 2013 15:57

AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve bir önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, Yusuf Ziya Günaydın dönemini değerlendirdi. Ayrıca son Belediye Meclis döneminde belgeleri konuşturacaklarını ve tüm gerçeklerin ortaya çıkacağını bildiren Aydemir, “İşi ehline vermedikleri için hep hata yaptılar. Otoritesiz bir ekip” yorumunu yaptı.

Seçim dönemine yaklaştığımız aylarda Isparta’nın siyasetine de yön veren isimler yavaş yavaş değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Geçtiğimiz dönem Hasan Balaman Başkanlığındaki Belediyede Başkan Yardımcısı olarak görev alan ve şimdide Belediye Meclis Üyesi olan Ahmet Aydemir, Yusuf Ziya Günaydın’ın dönemini değerlendirdi.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRDIK AMA KENDİ İSTEMEDİ

Yeni belediye döneminde Yusuf Ziya Günaydın’la işbirliğine hazır olduklarını ve bunu kendisine ilettikleri halde Günaydın’ın bunu kabul etmeyip kendilerini sürekli karaladığını ifade eden Aydemir, “Her şey paylaşılsaydı güzel işler yapılabilirdi. Biz her şeye hazırdık. Ama Günaydın, başından beri bizi hep karalama yöntemine başvurdu. Günaydın sürekli ‘belediyeyi borç batağından kurtardık’ diyor. Ama şuanda belediyenin nasıl borç batağında olduğunu ispatlarıyla ortaya koyacağım. Bunun yanında Gökkubbe, Etnografya Müzesi ve Kapalı Pazar Yeri ile ilgili hazırlık yapıyorum” dedi.

İŞİ EHLİNE VERMEDİKLERİ İÇİN HATA YAPTILAR

Öte yandan Günaydın’ın belediyede işi hiçbir zaman ehline vermediğini ileri süren Aydemir, şunları söyledi; “Eski Mali Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Uysal’ı bilir, tanır ve severim. Uysal değil de Hüseyin Ceylan Mali Hizmetler Müdürü olsaydı baştan itibaren, bu kadar hata olmazdı. İsmail Bey kötü bir kişi değil, iyi bir insan ama işi ehline vereceksin. Nitekim şuanda verdiler ama ne oldu, iş işten geçtikten sonra verdiler. Hüseyin Ceylan, bile bile yanlış hiçbir şeyi yapmaz. Bu insanlara değer verip, doğruyu bulmak lazım. İşinin ehli olmayan işini bilmeyen otoritesiz bir ekip. Herkes kendi başına buyruk. Herkes böyle değil ama durum bu. Bir kişi bir iş nedeniyle belediyeye gittiğinde başkan yardımcısına geliyor, o müdüre, müdür şefe, şef işçiye, işçide havaya havale ediyor.  Dolayısıyla iş çözülmüyor. O kadar vatandaşla görüşüyoruz bir kişi de belediyeye gidip, şu işi yaptık, başardık diyene rastlamadık. Ayrıca bizim dediğimizi yapmama gibi bir fobileri var. Bunu anlamış değiliz.

SEÇİM DÖNEMİNDE BİRLEŞME OLACAĞI KANISINDAYIM

Seçim döneminin çok çetin geçeceğini düşünüyorum. Ama burada birleşmeler olmasını bekliyoruz. Geçen dönemde partiler birleşmişti. Aynı durumu bu seçim döneminde de bekliyorum. Birleşme olan insanlar bir daha Isparta’nın yüzüne çıkamaz. Çetin geçsin ama doğruları söylesinler. Geçen dönemde MHP’nin yaptığı gibi broşür dağıtarak hiçbir yere varamazlar. O dağıtılan broşürleri ellerine alıp baksınlar, yazılanların aynısını kendileri yapmıştır.  Yapmadık diyen varsa gelip bana söylesin. Hepsini ispat ederim.

İDARECİLİĞİ BİLMİYORLAR

Mehmet Ali Şenol için ‘İl Başkanından halı aldı’ dediler. Aradan 6 ay geçmeden kendi il başkanlarından malzeme aldılar. O il başkanı da ‘bir çorap dahi vermeyeceğiz’ şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ancak faturalı ve belgeli malzeme alındığı görüldü.

Bunlar idareciliği ve yönetim usulünü bilmiyorlar. Tek bildikleri şey karalama ve kötüleme. Kendi lehlerine olan konuşları allayıp, pullayıp, vatandaşın önüne sunuyorlar.

SAMİMİ VE İYİ NİYETLİ OLAN BU İŞİ GÖTÜRÜR

Aday olabilecek ehliyetine sahip herkes aday olabilir. Ak Parti’de isim telaffuzu olmaz. Genel merkezde aday belirleme için sistemli bir çalışma var. Aday adayları çıktıktan sonra kademe kademe eleme usulüne gidiliyor. Eleme usulünde kayırma, torpil olmaz. Genel merkez en iyi adayı bulur ve ortaya çıkartır, diğer aday adayları da onun yanında olur.

İsmi geçenler bu işe layıklar. Adaylardan istediğim şey samimi ve iyi niyetli olsunlar. İyi niyet ve samimiyet olduğu zaman her şey yolunda gider.

BİZ NE YAPTIK ONLAR NE YAPTI?

Yatırım para vermeden, bütçeden para harcanmadan yapılır. Belediye kanunu buna müsait. Örneğin IYAŞPARK, belediyenin bütçesinden 5 kuruş para çıkmadan Isparta ekonomisine kazandırılmıştır. Batıkent’teki MERKO, Aysan Düğün Salonu için belediyeden hiçbir para harcanmadan yatırım yapılması sağlanmıştır. Ayrıca Atatürk Parkı, 2005 yılında 1 milyon TL yatırım yapılarak Isparta ekonomisine kazandırılmıştır. Bunlar ne yaptılar. Davraz’da Pazar yeri var. 4 direk üzerini kapattılar.

DAVRAZDAKİ KAPALI PAZAR YERİ İMAR MEVZUATINA AYKIRI

Üstelik imar mevzuatına aykırı. Onun gereğini sonra yapacağız. Bir de fonksiyonel değil. Orada maksat ne? Etnograf Müzesi’nin temeli 2010’da atıldı. Halen bitirilemedi. 5 milyon TL para harcandı. Ama bunun Isparta’ya katkısı ne olacak? Belediyeye biz gelirsek Yusuf Ziya Günaydın’a 1 TL’ye orayı veririz, işletsin orayı.

BELEDİYEYE ALINAN ARAÇLAR İHTİYAÇ FAZLASI

Yapılan yatırımlar çöküyor. Yapılan yatırımlar boşa gidiyor. Bimsblok Fabrikası’nı mahkemeye verdik. Bir şey yapılırken fizibilite raporu yapılmalı. Ama o fabrika için fizibilite yapılmadı. Orada eleme tesisi, ham maddeyi depolama yeri yok. Ayrıca yanına yalıtım fabrikası yapıldı. O zaman da söyledim. O fabrikanın, tozun için yalıtım fabrikası yapılmaz.

Araç aldık diyorlar. Bana para verin ben istenilen araçları alırım. İller Bankası’ndan malzeme ve araç aldılar. Bunu herkes aldı. Pahalı olarak İller Bankası’ndan alıyorlar, onu bir de faiziyle 10 yılda geri ödenecek. Ayrıca iş makinesi lazımsa alalım ancak teknik ekip bir rapor hazırlasın. Hangi araçlar ihtiyaçsa onlar alınsın. Ben teknik ekip değilim ama yöneticiyim, belediyeye alınan malzemelerin, araçların yüzde 50’si ihtiyaç fazlası.5 tane silindir var. Bu kadar silindir fazla.” 

Bu haber 918 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...