“Ateşten gömleği kimin giyeceği belli değil”

22 Ağustos 2013 15:58

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, son dönemde mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın tekrar aday gösterileceği yönündeki yorumları değerlendirdi. Daha oturup da kimin aday olacağı yönünde bir toplantı düzenlemediklerini belirten Yalçın, “Sayın Bahçeli de Isparta’ya siyasi bir ziyaret yapmayacak. Belki de adayımızı ilerleyen aylarda açıklayabilir. Ancak Günaydın dahil kimse partimize resmi adaylık başvurusunda bulunmadı” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, uzun süren sessizliğini bozdu ve gazetemize adaylık konusunda değerlendirmelerde bulundu. Şu an için adaylarının halen daha belli olmadığını hatta Devlet Bahçeli’nin dahil Isparta’ya siyasi amaçla gelmediğini vurgulayan Yalçın, “Şu an partimize resmi başvuru yapan yok. Adayımızın Günaydın olacağı yönünde son dönemde kamuoyunda bir kanı var. Şunu belirteyim ki adayımız belli değil” dedi.

MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEN GEÇENLERİ BİLİYORUZ

Isparta’da huzuru zor tesis ettiklerini ve şu an için konuşmayacaklarını ifade eden Yalçın, adaylık konusunu ve iktidar partisinin tavrını şöyle değerlendirdi; “MHP’de adayları genel başkan belirler. Ispartalı hemşerilerimiz bize 5 yıllık görev verirken, ‘ikinci ya da üçüncü 5 yılı nasıl kazanırsınız, ona göre çalışın’ demediler. ‘5 yıl hizmet edin’ dediler. Bunun gayreti var. Hizmet noktasında her türlü fedakârlığa hazır bir ekip olarak önümüzdeki 5 yıl için de hizmet isteyeceğiz. Bu konuyla ilgili talip olan kişiler arasından en hayırlısı kim olacaksa o olsun. Ama herkesin bir takım tahminleri var. Bu tahminlerde mevcut durumları gözlemleyip, ‘acaba nasıl olur’ noktasında bir kanaat oluyor. Milletimizin gönlünden geçenleri bizde görüyoruz, takip ediyoruz. Ama herkesin bir görevi var. Yusuf Ziya Günaydın başkanımızın belediye başkanlığı görevi var. Benim il başkanlığı görevim var. Hepimizin sorumlu olduğu kişi de Sayın Devlet Bahçeli. Genel başkanımız her şeyi değerlendirecek ve ateşten gömlek şu kişinindir diyecek ve biz de devam edeceğiz.

ADAYLIK KONUSUNDA OTURUP DAHA KONUŞMADIK

MHP içerisinde adaylık konusunda oturup bir konuşma yapmadık. Sayın Devlet Bahçeli, buyurun dediği zaman herkes fikirlerini söyler. Şuan için tek bir amacımız var. Oda Ispartalı hemşerilerimizin iktidar tarafından geri bırakılmış hizmetlerini belediye olarak nasıl kazandırabiliriz?

BAHÇELİ SİYASİ AMAÇLI GELMİYOR

Genel Başkanımız siyasi amaçlı gelmiyor. Belediye hizmetleri için geliyor. Biz sadece Isparta merkez olarak çalışmıyoruz. Onun dışında 12 ilçemiz ve beldelerimiz için de çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız da 365 gün devam ediyor. Sayın Genel Başkanımız da Isparta’dan 365 gün bilgi alıyor. Adaylık konusunda vereceği karar son gün alınan bir karar değil. Kendi gözlemleri var. Isparta’da irtibatta olduğu kişiler ve bizler var. Bu konuyla ilgili ilk ve son söz genel başkanımızındır. Genel başkanımız bu yetkisini Ispartalı hemşerilerimiz için mükemmele en yakın aday kim onu belirler. Ama bu demek değildir ki, diğer adaylarımız iyi değil. Aday gösterilen arkadaşımız bu ateşten gömleği alır ve yoluna devam eder.

Biz kesinlikle bir isim işaret etmeyiz. Ancak soru sorulursa onu cevaplarız. Benim için herkes birbirinden kıymetlidir. Şuanda MHP’de adaylık için isimler konuşuluyor. Ama şuanda resmi başvuru yapan kimse yok. Ama düşünen çok kişi var. Süreç genel başkanımız gelmeden veya geldikten sonra başlayacaktır.

AK ELLERİN GÜZEL İLLERİ NE HALE GETİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Her seçimin havası farklıdır. Seçimler tesadüfen kazanılmaz. Ciddi bir çalışma ve ekip gerektirir. Sizin geçmişteki birikimleriniz, milletin size ve sizin onlara olan davranışlarınız sandık sonucunu etkiler. Biz iktidar partisindeyiz, oy oranımız şu kadar diye kimse güvenmesin. Demokrasinin yerleşik olduğu illerin başında Isparta geliyor. Ispartalı seçimini her zaman gerekli gördüğü kişilerden yana kullanmıştır. MHP olarak inşallah ödev ve sorumluklarımızı yerine getirmişizdir. Yeni dönemde de yeni projelerimizle göreve talip olacağız. Bu iş atıp, tutarak olmaz. Önümüzdeki günlerde bazı şeyleri belgeleriyle açıklayacağım. Isparta’da 3 kilometrelik yolu 3 yılda tamamlayamayanlar geçen dönemde de Ak ellerin güzel illeri ne hale getirdiği görülüyor. Bu konuda polemiğe girmek istemiyoruz. Ama belediyeyi kazanacağız diye hayal görüyorlar. Ispartalı hemşerilerimizin siz belediyeyi aldınız ve iktidardınız bu şehre ne yaptınız diye soracağını tahmin ediyorum.

HUZUR BOZULMASIN DİYE KONUŞMUYORUZ

Isparta’nın hayrına bir adım fazla kim Isparta’yı taşıyacaksa, ileriye kim götürecekse, kim daha iyi hizmet edecekse Cenabı Allah o partiye ve o kişiye nasip etsin. Bizlere de taşıyamayacağımız sorumluluk yüklemesin. Temenni ve duamız budur.

Şuanda bir gerginlik ortamı oluşmasın diye konuşmuyoruz. Çünkü Isparta’da huzuru zor tesis ettik.”

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...