Bölge Hastanesinin sözleşmesi Eylül’de imzalanıyor

23 Ağustos 2013 15:41

Bölge Hastanesi'nin yapımına ilişkin beklenen süreç tamamlandı. Kamu-özel ortaklığıyla yapılacak hastanenin sözleşmesi Eylül ayında imzalanacak. Bu yönde ilk adım Yozgat'ta atıldı.

Ispartalının merakla beklediği Bölge Hastanesi'nin yapımı için geri sayım başladı. Ülke genelinde yapılacak 6 bölge hastanesinden biri olan Yozgat'taki hastanenin temelinin atılması süreci başlatmış oldu. İl Sağlık Müdürü Mustafa Karakaya, Bölge Hastanesi’nin sözleşmesinin 15-20 gün içinde imzalanacağını bildirdi. İhaleyi alacak olan firma ile pazarlıkların halen daha devam ettiği öğrenildi. Şu ana kadar Afken şirketiyle anlaşma sağlanmış durumda. Ancak, pazarlık sürecinde bir değişiklik olması halinde sözleşme bir başka şirketle de imzalanabilecek. Fakat Akfen ile imza atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLK BU SİSTEMLE YAPILACAK

Yap-işlet-devret modeliyle ilk kez yapılacak Bölge Hastaneleri 25 ya da 28 yıllığına kiralanacak. Bu süre zarfında hastanenin tüm demirbaş bakımları düzenli olarak yapılacak. Yenilenmesi gerekenler yenilecek. Yani bina tıpkı yapıldığı yıldaki gibi Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

Bu haber 965 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...